El Liceu estrena «Òpera Samfaina», un nou espai gastronòmic i cultural

El nou espai arriba de la mà de Tast Barcelona, els germans Roca i Franc Aleu | Ubicat a l’antic "Espai Liceu", ofereix un còctel de cuina local, història, oci animat i cultura catalanes amb cinc àrees temàtiques

El conseller de Cultura, Santi Vila, amb els implicats al projecte
El conseller de Cultura, Santi Vila, amb els implicats al projecte | ACN
Redacció
14 de setembre del 2016
Actualitzat a les 11:59h
El Gran Teatre del Liceu ha inaugurat aquest dimarts l’espai gastronòmic i cultural "Òpera Samfaina", tota una experiència pel paladar i, també, per als sentits. Situat a l’antic "Espai Liceu", el local té 950 metres quadrats dividits en cinc àrees que combinen la restauració, la història i cultura catalanes: el Rocambolesc (inaugurat abans de l’estiu), la Vermuteria, l’Odissea –amb un espectacle protagonitzat per l’avatar digital de Jordi Roca–, la Diva i el Mercat. L’obertura del local ha suposat una inversió de 4,2 milions d’euros.

El projecte és de l’empresa Tast Barcelona en associació amb els germans Roca i l’artista Franc Aleu, que n'ha dissenyat els continguts artístics i escenogràfics. “No es tracta d'un restaurant”, han remarcat cadascun dels protagonistes de la inauguració. “L'espai vol oferir un producte català de la millor qualitat junt a una experiència d'oci animat”.

Encara que l'espai està pensat, en principi, per a un públic local, “estem segurs que acabarà atraient als turistes”, diu Jordi Armengol, el director general de "Òpera Samfaina". En aquest sentit, la regidora de comerç, Montserrat Ballarin, va afegir que el projecte reactivarà la Rambla i “es convertirà, sense dubte en una identitat més de la ciutat”.

Els germans Roca, garantia d'èxit

Els germans Roca, per altra banda, es van mostrar il·lusionats amb l'espai en què han volgut participar “sense ficar-nos en la cuina”. D'aquesta manera, participaran com altres reconeguts cuiners del país convidats a aportar les seves creacions en el que han anomenat “barra solidària”. Carles Abellan, Nandu Jubany, Albert Adrià i Christian Escribà són alguns dels que ja han accedit a aquest intercanvi, la recaptació del qual es destinarà a accions benèfiques com el Casal dels Infants del Raval i a la Fundació Joan Salvador Gavina.

Un esperit que té a veure amb la importància social i la tradició i que, segons el director, guia aquest nou projecte. Tant el públic del teatre com els barcelonins que vulguin reviure els costums, gaudir d'una experiència sonora, visual i gastronòmica trobaran una opció per un preu que se situa sobre els 30 euros.
 

Un dels ambients a l'interior de l'Òpera Samfaina que ha estrenat el Liceu Foto: ACN

Arxivat a