L'ANC de Berga afirma que la Diada ha estat un «repte majúscul» superat «amb nota»

Miquel Sabata afirma que la primera valoració és molt positiva | La Catalunya Central respon tal com l'ANC s'esperava

Acte central de la Diada a Berga
Acte central de la Diada a Berga | Martí Albesa
12 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:38h
Després de setmanes d'organització i d'un diumenge ple de mobilització, dilluns comença a ritme pausat i valoratiu. Han estat molts, els esforços que han hagut de fer els membres de l'ANC de Berga i Òmnium Cultural del Berguedà en la confecció de la Diada Nacional a la ciutat, que aquest diumenge va bategar amb força per la independència, com un dels cinc punts centrals d'aquest multitudinari acte reivindicatiu. Quan els ho van proposar, han explicat, els semblava gairebé impossible, però poc a poc l'entrellat va anar resolent-se, i l'Onze de Setembre va agafar forma. 

"Era un repte majúscul", ha reconegut el portaveu de l'ANC de Berga, Miquel Sabata, en declaracions a NacióDigital. Una fita "difícil", ha dit, ja que Berga és una ciutat petita i, malgrat que tenia espai per encabir l'elevat nombre de gent que s'esperava, hi havia la dificultat de l'aparcament i la mobilitat. No obstant això, i gràcies a l'avís i al gran nombre d'activitats plantejades durant tot el cap de setmana, molta gent va anar arribant de manera esglaonada, i tant l'entrada com la sortida es va poder fer sense col·lapses, malgrat alguna retenció. 

Per això, segons Sabata, la primera valoració és molt positiva. "Ho hem superat amb nota", ha declarat i, en general, ha continuat, "tot ha anat molt bé perquè ha anat sobre el previst". 

Pel que fa a la gent, unes 60.000 persones, segons dades de l'ANC, és el nombre que ja s'esperava. Una quantitat, ha remarcat Sabata, que indica que la Catalunya Central ha donat "una bona resposta", permetent portar a terme una Diada "festiva com les quatre últimes".

I per tot això, ha afegit, sempre assumint que s'haurà comès algun error, ha afirmat que els organitzadors tenen, avui, una "satisfacció immensa", que combina "eufòria, alegria i ganes de tirar endavant". "Tot ha anat molt bé", ha sentenciat, tot i que aquest dilluns, el cansament també es farà notar en el dia a dia de milers de persones, manifestants i voluntaris.
 

Crònica de la Diada a Berga 

GALERIA DE FOTOS de la Diada Nacional a Berga