VÍDEO Uns 200.000 independentistes omplen Salt

La Policia Local rebaixa la xifra a 135.000 | Quim Masferrer converteix la manifestació en un petit “Foraster” i demana a Puigdemont que no defraudi els catalans

El batec de Salt
El batec de Salt | Carles Palacio
11 de setembre del 2016
Actualitzat a les 21:04h

El passeig dels Països Catalans de Salt s'ha convertit en una festa aquesta tarda per esdevenir un dels cinc pols de l'acte de la Diada que l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. L'organització xifra en 200.000 les persones que han respost a la seva crida, una dada que la Policia Local rebaixa fins els tampoc gens menyspreables 135.000.
 

Riuada independentista a Salt. Foto: Carles Palacio

Els primers cotxes han començat a arribat a mig matí a Salt procedents de municipis de comarques veïnes com la Selva, la Garrotxa o l'Alt Empordà, si bé les localitats més properes han organitzat caminades per desplaçar-se en grup i rebaixar la pressió sobre el trànsit. Tot i això, pels volts de les 14.00 hores trobar un lloc per aparcar era difícil, i les terrasses dels bars propers a l'epicentre de la manifestació ja eren plenes d'impacients.

Un dels elements de pes ha estat la calor i el sol, que han fet que tots els participants s'apleguessin sota l'ombra que oferien alguns arbres i els edificis més alts del passeig per fer un mos i agafar forces de cara a una manifestació en què el presentador del programa de TV3 El Foraster, Quim Masferrer, ha actuat de mestre de cerimònies al crit de “Bona tarda Salt!”. Mòbil en mà, s'ha fet una fotografia que ha compartit a les xarxes, i ha aprofitat per llançar un missatge al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, present a l'acte: "No ens defraudeu".
 

Gran estelada desplegada a Salt. Foto: Albert Segura


Mentre l'hora no arribava, colles com Els Maduixots del Maresme han fet sonar les seves gralles, mentre part dels participants es feien fotografies amb una bandera estelada gegant de deu pisos d'alçada que s'ha desplegat des d'un edifici situat a la confluència amb el carrer del President Francesc Macià, o amb els dos Seat 600 vestits amb una Senyera i una estelada que s'han deixat veure al tram 21.

Un dels fets més anecdòtics s'han vist just a l'inici de la manifestació, on uns veïns han penjat un cartell amb el missatge "Viva España", que ha provocat més d'una xiulada dels presents.
 

El balcó de Salt amb la pancarta. Foto: Albert Segura


17.14, el moment esperat

Els assistents s'han preparat amb samarreta i punter per les 17.14 hores, el moment en què de manera coordinada els cinc punts on discorria les manifestacions s'havien de cedir el relleu. Al capdavant de la concentració, Puigdemont liderava la marxa juntament amb el conseller de Cultura, Santi Vila, l'alcalde de Salt, Jordi Viñas, i l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

Si bé el moment més esperat s'ha pogut seguir sense problemes des de davant de la manifestació, els trams més allunyats han registrats problemes de sonoritat que han fet més difícil de seguir l'acte, provocant que molta gent abandonés el lloc abans d'acabar.  
 

El batec de Salt Foto: Carles Palacio