Puigdemont avisa l'Estat que «prengui nota» de la mobilització independentista

El president de la Generalitat, que ha participat a la concentració de Salt, adverteix la classe política espanyola que la solució és política i no judicial | Retreu al García-Margallo que compari el sobiranisme amb el terrorisme

Carles Puigdemont aixecant el punter a la manifestació de la Diada a Salt
Carles Puigdemont aixecant el punter a la manifestació de la Diada a Salt | Carles Puigdemont
11 de setembre del 2016
Actualitzat a les 19:07h

Carles Puigdemont ha fet avui una darrera crida a l'Estat d'intentar reconduir políticament el procés sobiranista. El matí, davant dels corresponsals estrangers, ha assegurat que tornarà a demanar un referèndum pactat. A la tarda, després de mobilitzar-se a Salt, ha avisat el govern espanyol que "prengui nota" de la mobilització perquè no s'aturarà fins a aconseguir els seus objectius.

En aquest sentit, ha advertit la classe política espanyola que cal trobar una solució política al cas català i no judicial. Des de Salt ha recordat la importància de no menystenir Catalunya des de Madrid. “És el moment que la classe política espanyola s'adoni que sense Catalunya no es pot governar Espanya, i que la solució a la demanda catalana és política i no judicial”, ha assenyalat Puigdemont.

En declaracions a RAC1, el president de la Generalitat ha afegit posteriorment que lamentava les declaracions que el ministre espanyol d'Afers Exteriors en funcions, José Manuel García-Margallo, que posava en un mateix pla el procés sobiranista i el terrorisme. “Em dol per l'enorme insensibilitat cap a les persones que són víctimes del terrorisme, com se li pot dir a algú, per exemple, que ha patit els atemptats de Niça, que això és el mateix?”, ha expressat. En aquest sentit, ha assegurat que tot plegat demostra el “desconcert i nerviosisme” que es respira des del govern espanyol.

Agraïments i felicitacions

Puigdemont ha agraït a l'organització la celebració d'una Diada com aquesta per cinquè any consecutiu, assegurant que Catalunya havia “tornat a fer història davant dels seus propis conciutadans, que no estan cansats en absolut, que estan molt motivats, però també davant del món”. El president de la Generalitat ha agraït la participació dels milers de catalans que s'han sumat a aquesta crida: “Això ha arribat per quedar-se, la gent ens demana que el Govern siguem fidels al mandat i dignes de l'encàrrec que ens han fet”, ha afegit.
 

Carles Puigdemont, aixecant el punter a la manifestació de la Diada a Salt. Foto: Carles Palacio