Els nous films de Malick i Herzog se sumen a la Secció Oficial de Sitges 2016

Les darreres pel·lícules de J.A. Bayona, "Un monstruo viene a verme", i Nacho Vigalondo, "Colossal", es podran veure en sessions especials

Terrence Malick projectarà a Sitges el documental «Voyage of time»
Terrence Malick projectarà a Sitges el documental «Voyage of time»
Redacció
08 de setembre del 2016
Actualitzat el 12 de setembre a les 12:19h

Els nous treballs de Terrence Malick (Voyage of Time) i Werner Herzog (Salt and Fire) són les noves incorporacions de la Secció Oficial del 49è Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya d'aquest 2016, que se celebra del 7 al 16 d'octubre a Sitges. L'edició d'enguany també comptarà amb la pel·lícula francesa Grave (Raw), guanyadora del Premi Fipresci al Festival de Cannes, el film rus Hardcore Henry, Premi del Públic a Toronto, així com les premières internacionals de les produccions catalanes Mine i El ataúd de cristal.

Voyage of Time és el primer documental de Terrence Malick, "probablement el projecte més ambiciós del director nord-americà", segons puntualitza l'organització. Altament experimental, la pel·lícula és un intent, a mode de collage, d'il·lustrar la història de l'univers amb poderoses imatges i amb les veus de Cate Blanchett i Brad Pitt com a narradors. Per la seva banda, Salt and Fire és un thriller amb Michael Shannon i Gael García Bernal, que donen vida a un científic i a un executiu d'una gran companyia que hauran de treballar conjuntament per evitar un possible desastre provocat per l'erupció d'un volcà.

Fantàstic, rialles i distòpia

La Secció Oficial del festival mostra també el film francès Grave (Raw) de Julia Ducournau, "una de las pel·lícules d'horror més sorprenents de la temporada", on l'adolescent Justine haurà d'esbrinar quina és la seva veritable naturalesa. Seguint amb França, el Sitges 2016 comptarà amb la première mundial de l'epopeia de ciència-ficció Arès, de Jean-Patrick Benes, en la que es planteja un París distòpic, amb un país sumit en la pobresa i on l'única sortida per a la població són les violentes baralles televisades en les quals tot és permès.

Continuant amb la ciència-ficció, el director Matt Johnson torna a Sitges amb Operation Avalanche, on quatre agents d'incògnit de la CIA s'infiltren a la NASA per destapar una de les més grans conspiracions de la història d'Amèrica. Videojocs i ciència-ficció també es donen la mà en la première espanyola de la salvatge Hardcore Henry, d'Ilya Naishuller, un film rus d'acció rodat en primera persona que va rebre el Premi del Públic en la secció Midnight Madness del Festival de Toronto.

Així mateix, des de Bèlgica arriba a la secció competitiva del festival Mon ange, del director Harry Cleven, romanç en clau fantàstica entre un noi invisible i una jove cega. Un dels últims treballs de Kevin Smith també es presentarà en una sessió especial: la comèdia fantàstica Yoga Hosers, amb Johnny Depp, promet deliri, humor i monstres.

Els darrers films de Bayona i Vigalondo, en sessió especial

Entre les novetats catalanes, cal destacar Mine, de Fabio Guaglione i Fabio Resinaro, un thriller on el soldat Armie Hammer es veu exposat a les inclemències del desert, després d'una missió fallida. Un altre film dins la Secció Oficial serà El ataúd de cristal d'Haritz Zubillaga. Paola Bontempi interpreta Amanda, una actriu que es veurà atrapada dins una limusina a mercè d'una veu metal·litzada que li anirà ordenant el que ha de fer.

En una sessió especial, el festival també projectarà el nou treball del director català J. A. Bayona, Un monstruo viene a verme, en què Connor, de dotze anys, haurà de superar la malaltia de la seva mare amb l'ajuda d'un monstre. També en sessió especial, el Festival de Sitges també projectarà la nova pel·lícula de Nacho Vigalondo, Colossal, protagonitzada per Anne Hathaway, que relata l'estranya connexió entre una jove amb problemes psicològics i l'atac d'un monstre que està terroritzant la ciutat de Seül.