Els Maristes de Sants perden grups de P3 en matricular-se 45 alumnes menys

El centre atribueix la caiguda a la davallada de la natalitat i assegura que a Secundària no han pogut donar resposta a tota la demanda per falta d'espai

Redacció
06 de setembre del 2016
Actualitzat a les 14:32h

Escola dels Maristes de Sants-les Corts Foto: ACN


Dels 4 grups de P3 que l'escola Maristes de Sants tenia concertats l'any passat amb el Departament d'Ensenyament, aquest curs n'ha perdut 2 a causa d'un descens en les matriculacions, de 45 alumnes menys. Tanmateix, el centre obrirà 3 unitats perquè té alumnes suficients.

L'escola considera que l'afer dels abusos sexuals no hi ha influït i atribueix aquesta davallada al descens de natalitat que ha registrat Catalunya i que s'ha traduït en 10.000 alumnes menys de P3 per aquest curs. De fet, a la ciutat de Barcelona, a falta de les dades de matriculació definitives, podrien perdre el concert fins a 44 grups, 30 de P3.

L'escola Maristes de Sants ha perdut el concert de dos grups de P3 en haver registrat una davallada significativa, de 45 alumnes –la meitat- en la matriculació. Tot i això, començaran 3 grups d'aquest nivell perquè l'escola té alumnes suficients per fer-ho. Per aquest motiu, el centre però, ho desvincula de l'afer dels abusos sexuals que va esclatar el febrer passat i ho atribueix únicament a la davallada de la natalitat que fa entrar 10.000 alumnes menys al primer curs de la segona etapa d'educació infantil.

Fonts de l'escola han explicat que el centre té 1.631 alumnes, i que per aquest any s'han perdut només 71 alumnes en total, menys del que es van perdre l'any anterior, però que tot i això, confien en recuperar-ne una part durant el curs, ja que xifren entre 100-150 els nens que poden canviar de centre amb el curs començat. De fet, asseguren que a Secundària, per qüestions d'espai, no han pogut assumir la demanda que havien registrat tot i oferir fins a 5 línies.

El Consorci d'Educació de Barcelona ha revisat el concert a 44 unitats més, 30 de p3, 11 de primer de Primària, 2 de 1r d'ESO i una de 2n.
Arxivat a