La PAH estén a Manresa els seus serveis al repàs escolar

La Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme del Bages impulsa l'Escola Popular de Manresa, per a les famílies amb dificultats

06 de setembre del 2016
Actualitzat a les 8:03h
Dos voluntaris endreçant el local que acollirà l'Escola Popular de Manresa, aquest dilluns
Dos voluntaris endreçant el local que acollirà l'Escola Popular de Manresa, aquest dilluns | Pere Fontanals
El mes de juny passat, la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i el Capitalisme (PAHC) del Bages va anunciar que, de cara a aquest nou curs, obririen una escola de repàs popular a Manresa per ajudar a infants de la ciutat a fer deures i a entendre les matèries que estudien. Es tracta d'una iniciativa que, tal com ja va explicar NacióDigital, va néixer quan la PAHC va detectar que diversos dels seus membres, en les assemblees, declaraven que no podien pagar classes de repàs als seus fills. De fet, estudiar en situacions de mancances habitacionals importants és molt difícil i molts dels pares que es troben en aquest atzucac vénen de classes populars i tenen dificultats per resoldre els dubtes que tenen els seus fills amb les matèries que s'ensenyen a l'escola.

El local en el qual es situarà l'Escola Popular de Manresa està ubicat al carrer Sobrerroca número 12. Es tracta d'un espai que forma part del bloc que el mes de febrer del 2015 la PAHC va ocupar. De moment, i tal com ha explicat una de les impulsores del projecte, Sara Mas, "utilitzarem la sala principal situada al primer pis". Ja fa setmanes que els diversos voluntaris implicats en aquesta iniciativa estan netejant l'espai. A partir d'aquest dilluns començaran a pintar les parets i a col·locar totes les taules i les cadires que tenen. "En una de les parets hi posarem una pissarra i en una altra s'hi pintarà un mural", ha dit Mas, que ha afegit que "durant aquesta setmana, tothom que ho vulgui ens pot portar material escolar: des de taules i cadires, fins a ordinadors, passant per llapis, llibretes o colors".

Funcionament de l'escola

L'obertura definitiva de l'Escola Popular de Manresa serà el 10 d'octubre. Abans, però, s'haurà dut a terme un període d'inscripció que començarà el 20 de setembre i acabarà el dia 22 del mateix mes. "El màxim d'alumnes que ens hem proposat atendre són 30, i tots hauran de cursar entre primer i sisè de primària", ha manifestat Mas. Les classes es duran a terme de dilluns a dijous, de dos quarts de 6 fins a tres quarts de 7 de la tarda, però l'escola ja estarà oberta a les 5 per tots aquells nens i nenes que pleguin abans.

De fet, no tots els 30 alumnes que s'atenguin aniran cada dia a fer repàs, sinó que cada tarda, com a màxim, se n'atendran a vuit. "No hi ha espai suficient ni prou professors com per encarregar-nos d'una trentena d'infants", ha explicitat Mas.

L'objectiu és que, en cada sessió, un professor de repàs s'encarregui de dos alumnes i aprofundeixi en les matèries que els hi costin més, respectivament. Com a mínim, els infants hauran d'anar a l'escola popular un cop a la setmana.

Contacte amb la família i el centre educatiu

"Els acompanyants d'aquest projecte no només ho volem ser de l'infant en qüestió, sinó també de la seva família", ha expressat Sara Mas: "Volem establir un vincle perquè les famílies sentin que formen part del projecte i, així, millorar les necessitats del nen o nena".

D'altra banda, des de l'Escola Popular de Manresa es tindrà contacte amb els diversos centres educatius en els quals els alumnes estiguin escolaritzats. De fet, però, durant les setmanes prèvies al començament de l'activitat, els voluntaris del projecte visitaran totes les escoles manresanes per explicar la seva iniciativa i fer-ne difusió.

Tothom que tingui ganes de ser part activa de l'escola de repàs -ja sigui fent de professor de repàs o aportant material- pot posar-se en contacte amb els voluntaris del projecte enviant un correu a [email protected].