Recullen 360 quilos d'escombraries del fons marí de la platja de Barcelona

Una seixantena de voluntaris participen en la recollida que ha tingut lloc a la Mar Bella | Es racta de la sisena edició d'aquesta acció de neteja del litoral barceloní, organitzada a través de la xarxa social Citycise

La majoria de les escombraries eren tovalloletes higièniques, compreses i plàstics
La majoria de les escombraries eren tovalloletes higièniques, compreses i plàstics | Europa Press
Europa Press
03 de setembre del 2016
Actualitzat a les 17:13h

La majoria de les escombraries eren tovalloletes higièniques, compreses i plàstics Foto: Europa Press


Una seixantena de voluntaris han recollit aquest dissabte al matí uns 360 quilos de residus del fons marí de la platja de la Mar Bella de Barcelona. La campanya, batejada com "#PorElMar", pretén conscienciar als ciutadans de l'efecte per al medi ambient de tirar objectes inadequats al vàter.

De fet, la majoria de les escombraries recollides ha consistit en tovalloletes higièniques, compreses i plàstics, segons han informat els organitzadors en un comunicat. Els voluntaris s'han organitzat en grups en els quals havia apneistes, practicants de pàdel surf, i nedadors organitzats que han treballat en relleus, fent carreres per retirar la major part dels residus situats a menys de 150 metres de la costa i fins a deu metres de profunditat.

La d'aquest dissabte ha estat la sisena edició d'aquesta acció de neteja del litoral barceloní, organitzada a través de la xarxa social Citycise, una iniciativa que busca el desenvolupament d'accions positives per a les ciutats amb la col·laboració de diverses persones.

Els organitzadors de l'esdeveniment alerten que les ampolles i bosses de plàstic poden tardar més de 100 anys a descompondre's en el mar i que els objectes tipus tovalloleta humida o bolquer poden durar fins a 800 anys a causa de la cel·lulosa, pel que demanen no fer servir el vàter com a paperera per protegir al medi ambient i evitar embussos en els desaigües.
Arxivat a