La CUP veu «intolerable» que Interior autoritzi la concentració feixista de Gràcia

Maria José Lecha responsabilitza el departament "de tot el que pugui passar" | Anuncia la convocatòria d'una manifestació de rebuig a la mobilització de Democràcia Nacional aquest dissabte al barri barceloní

La regidora de la CUP, María José Lecha,  aquest divendres
La regidora de la CUP, María José Lecha, aquest divendres | Isaac Meler
02 de setembre del 2016
Actualitzat a la 13:28h
La CUP de Barcelona considera "intolerable" que el departament d'interior hagi autoritzat la concentració feixista que el partit espanyolista d'extrema dreta, Democràcia Nacional, ha organitzat per aquest dissabte als Jardinets de Gràcia. Així s'ha expressat la regidora del partit de l'esquerra independentista a l'ajuntament de la capital catalana, María José Lecha, que també ha responsabilitzat el departament "de tot el que pugui passar" des de la plaça de la Vila de Gràcia.

Lecha, a més, ha demanat el compromís del consistori perquè faci un seguiment de la concentració ultra i denunciï qualsevol acte que constitueixi un delicte d'odi i "convidi al racisme, la xenofòbia o l'homofòbia". En aquest sentit, la regidora ha recordat que la CUP va portar una proposició a l'ajuntament perquè "posés les eines per aturar aquests actes" i que va ser aprovada només amb els vots contraris del Partit Popular. 

Per la seva banda, Quim Serra, del Moviment Popular de Gràcia, ha recordat que si es va produir el tancament de la llibreria Europa –un dels motius de la mobilització feixista– no va ser gràcies a una "carambola administrativa" sinó a "anys i panys de mobilitzacions contra espais que difonen idees d'odi, gent que promou el masclisme més exacerbat i odi al col·lectiu LGTBI". "Cal estar amatents", ha conclòs.

Lecha, finalment, ha anunciat la convocatòria d'una manifestació de rebuig a la mobilització de Democràcia Nacional aquest dissabte a les 11.30 a la plaça de la Vila de Gràcia que pràcticament coincidirà amb la mobilització antifeixista que també ha organitzat Moviment Llibertari, amb qui esperen tenir algun tipus de "confluència", segons ha dit Serra.  
 

Manifestació ultra del 12-O, convocada entre altres grups per Democràcia Nacional. Foto: José Manuel Gutiérrez

Arxivat a