Detingut per robatori l'exintern del CIE alliberat per problemes de salut mental

El jutge ha decretat presó preventiva per a El Houcein E.K., després d'atracar dos establiments de Sitges | L'home, d'origen marroquí, va estar 23 dies al centre de la Zona Franca de Barcelona, pendent de deportació

Redacció
02 de setembre del 2016
Actualitzat a les 8:36h

El CIE de la Zona Franca, fa uns dies. Foto: Adrià Costa


La Policia Local de Sitges ha detingut El Houcein E.K., originari del Marroc i de 42 anys, pel robatori a dos establiments de la ciutat. El jutge n'ha decretat posteriorment la presó preventiva. Es tracta de l'exintern del  Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona, que va ser deixat en llibertat fa uns dies perquè tenia problemes mentals.

El Houcein E.K. va entrar al centre el 2 d'agost pendent d'un procediment d'expulsió i va ser alliberat 23 dies després. Quan la policia espanyola va intentar executar l'expulsió, l'intern va mostrar una actitud violenta i l'ordre judicial especificava que havia de ser alliberat si no es podia fer la deportació.

En aquell moment, la plataforma Tanquem els CIE va celebrar al seu web l'alliberament de l'intern i va lamentar "el sofriment inútil" al qual va estar sotmès.

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, i també el Defensor del Poble van obrir investigacions sobre aquest internament al CIE, que va reobrir el juliol després de vuit mesos tancat per obres i malgrat una ordre de cessament d'activitat emesa per l'Ajuntament per no tenir la llicència adequada.
Arxivat a