Puigdemont inaugura el CREBA de Torrelameu amb l'objectiu de convertir-lo en «referent europeu»

El president de la Generalitat assegura que l'executiu català posa com a prioritat la salut i la recerca biomèdica

01 de setembre del 2016
Actualitzat a les 16:43h
Puigdemont ha visitat els quiròfans del centre
Puigdemont ha visitat els quiròfans del centre | Àlvar Llobet
El centre de Ciència i Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA) de Torrelameu (Noguera) s'ha estrenat aquest dijous de manera oficial amb la inauguració institucional que ha estat presidida pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en un acte on s'ha volgut posar de manifest que aquest equipament únic a Catalunya neix per ser referent a nivell europeu.

En aquest sentit, el president català ha fet referència a la voluntat que té l'executiu català de posar la salut i la recerca com a prioritat de país. Puigdemont ha destacat que el volum d'ajudes europees que Catalunya capta, alhora que també ha posat l'accent en la capacitat del territori per generar producció científica.
 
Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha assegurat que el nou centre "és l'obra de major abast" que ha fet la institució en els darrers anys, i ha indicat que l'obertura d'aquest equipament, que ha costat 15 milions, serveix també per "fer territori".

El CREBA disposa de l'equipament tecnològic i els quiròfans més avançats de l'estat espanyol amb l'objectiu que tant els estudiants com les empreses puguin aprofitar el mimetisme existent entre el model porcí i la fisiologia de les persones per portar a terme investigació en malalties humanes.