El Festival de Sitges retrà homenatge a l'actriu Emma Cohen

El certamen oferirà títols com "Al otro lado del espejo" i "¡Bruja más que bruja!" per recordar l'artista catalana, morta el passat mes de juliol

L'actriu barcelonina Emma Cohen en un fotograma d'«El otro lado del espejo», de Jesús Franco
L'actriu barcelonina Emma Cohen en un fotograma d'«El otro lado del espejo», de Jesús Franco
Redacció
01 de setembre del 2016
Actualitzat el 12 de setembre a les 12:21h

El Festival de Cinema de Sitges, que es celebrarà del 7 al 16 d’octubre, ha anunciat que retrà un homenatge a l’actriu catalanaEmma Cohen (1946-2016), morta el passat mes de juliol a l’edat de 69 anys. Sensible, treballadora i sempre compromesa, Cohen va ser autora d'una llarga obra artística, ja fos com a actriu, directora o escriptora, entre d'altres facetes que la van portar del cinema de culte fins a la literatura de tints autobiogràfics, passant pel món underground.

La secció Brigadoon de la cita sitgetana ha programat dos títols protagonitzats per la intèrpret barcelonina, Al otro lado del espejo i ¡Bruja más que bruja!. Junt amb aquestes pel·lícules, enguany la secció també oferirà obres com Peelers, de Seve Schelenz, o Therapy, una "found footage" dirigit per Nathan Ambrosioni.

Una altra estrena en aquest espai serà el film català de ficció i morts vivents, Infección Zombi, opera prima del director Jacint Espuny produïda per Kutrefacto Films: una història post-apocalíptica de zombis amb acció i gore fins atipar.

Els organitzadors també han anunciat altres homenatges al director italià Corrado Farina, el realitzador català Joan Bosch i l’actriu espanyola Terele Pávez, que rebrà el premi Nosferatu a una llarga trajectòria cinematogràfica marcada per Los santos inocentes, El aire de un crimen o la recent aparició a Las brujas de Zugarramurdi.