Els nudistes, cada vegada més molestos per la presència de banyadors a les seves platges

El president del Club Català de Naturisme explica que alguns banyistes han arribat a fer comentaris despectius als nudistes | "És insòlit que s'hagin de sentir incòmodes a les seves platges", assegura Segimon Rovira

La platja de l'Illa Roja de Begur, amb les Illes Medes al fons
La platja de l'Illa Roja de Begur, amb les Illes Medes al fons | Segimon Rovira
31 d'agost del 2016
Actualitzat el 01 de setembre a les 12:03h
Les persones que practiquen el nudisme a Catalunya tenen un nou problema: l'augment de les persones amb banyador a les seves platges. Segimon Rovira, president del Club Català de Naturisme, explica a NacióDigital que aquesta tendència va començar fa uns anys però que aquest estiu s'ha aguditzat. 

Moltes platges naturistes es troben als llistats de les més boniques que elaboren els mitjans de comunicació. Rovira creu que, com molts cops no s'esmenta que són espais per nudistes, els visitants arriben sense saber-ho. Ho han notat a la platja de la Mar Bella a Barcelona, a la Waikiki de Tarragona o a l'Illa Roja de Begur.

El president del Club Català de Naturisme defensa que hi ha situacions que no molesten: si hi ha una parella on un es despulla i l'altre no, o les famílies amb alguns membres que practiquen el naturisme i altres no. El problema, diu, és quan hi ha grups grans de joves i cap d'ells es despulla.

"És insòlit que els nudistes s'hagin de sentir incòmodes a les seves platges"

"La majoria fa molt soroll, no respecten la tranquil·litat, adopten una actitud de «mirón» i, fins i tot, ens hem trobat amb gent que fa comentaris despectius", explica Rovira. I afegeix: "És insòlit que els nudistes s'hagin de sentir incòmodes a les seves platges".

A Catalunya hi ha una cinquantena de platges on es practica el naturisme. Segons Rovira, és una bona xifra tot i que aquest any se n'ha demanat una al Vendrell, perquè no n'hi havia cap al Baix Penedès. El naturisme va més enllà de la nuesa: a aquestes platges hi ha molt més silenci i la gent és més respectuosa amb el medi ambient.
Arxivat a