Més de 10.000 gossos ja han gaudit de la nova platja canina de Barcelona

L’Ajuntament fa una valoració “molt positiva” de la prova pilot i creu que la idea de no repetir-la l’any vinent seria “inversemblant” | El projecte ha costat prop de 50.000 euros i no ha registrat cap incidència

Espai habilitat per a gossos a la platja de Llevant de Barcelona
Espai habilitat per a gossos a la platja de Llevant de Barcelona | Pablo Espona
31 d'agost del 2016
Actualitzat el 01 de setembre a les 15:47h
L’Ajuntament de Barcelona ha fet balanç de la nova platja per gossos que es va habilitar el mes de juliol a la platja de Llevant com a prova pilot. Uns 10.400 gossos han visitat l’espai, que tancarà el pròxim 25 de setembre. La posada en marxa ha tingut un cost de prop de 50.000 euros, que inclou des de la neteja diària fins als informadors que hi treballen.

Jordi Ribas, gerent de Medi Ambient i Serveis Urbans del consistori, ha destacat que no hi ha hagut cap incidència i ha fet una valoració “molt positiva” de la prova pilot. Tot i que no ha volgut confirmar si la platja continuarà l’any vinent, Ribas ha assegurat que “no seria massa versemblant que es tanqués” tenint en compte el seu bon funcionament.

La platja va registrar cues el primer cap de setmana perquè només poden haver-hi 100 gossos al mateix temps per motius de seguretat. A més, no es permet l'entrada d'animals que no estiguin identificats i, si s'incompleix aquesta norma, s'avisa al Centre de Coordinació de Platges i, si cal, a la Guàrdia Urbana.

L'espai ocupa 1.250 metres quadrats i disposa de dos urinaris, una dutxa i un abeurador. La neteja era una de les qüestions més delicades. Cada nit s'ha airejat la sorra amb un tractor i tres dies per setmana hi passava una fresadora amb tractor que ho feia a més profunditat, a uns 30 centímetres. A més, es fregaven les passeres manualment i es remullava la zona d’esbarjo amb una màniga d’aigua.

La platja tancarà el 25 de setembre i serà en aquest moment quan l'Ajuntament valori la seva continuïtat. L'espai es podria ampliar, canviar de localització o es podrien introduir algunes millores. Atès el bon funcionament de la prova pilot, tot indica que l'any vinent els gossos de Barcelona podran seguir gaudint d'una platja pensada per ells.
Arxivat a