Un invident denuncia que un taxista de Barcelona es nega portar el seu gos pigall

La llei obliga a transportar gratuïtament els gossos de les persones invidents o amb mobilitat reduïda | L'usuari afectat presentarà una denúncia a l'Institut Metropolità del Taxi

Un taxi aturar al carrer
Un taxi aturar al carrer | Adrià Costa
Redacció
28 d'agost del 2016
Actualitzat a les 19:38h
Un home cec ha denunciat aquest dissabte que un taxista de Barcelona s'ha negat a portar el seu gos guia al vehicle. Segons la versió del client invident, el taxista li va dir que, en tot cas, potser el podria portar al maleter.
 L'afectat ha assegurat que dilluns presentarà una denúncia a l'Institut Metropolità del Taxi. El gremi ha aprofitat per recordar al seu compte a Twitter que "un taxista no pot negar-se mai a transportar un gos pigall". De fet, el Reglament Metropolità ho deixa clar i al capítol que recull els drets dels usuaris s'especifica que és obligatori transportar no només els gossos pigall, sinó també qualsevol altre gos que ajudi a les persones amb mobilitat reduïda.
   
Es calcula que unes dues-centes persones a Catalunya i prop d'un centenar llarg a Barcelona tenen gossos pigall. Tal com explica l'ONCE, són animals "molt ben educats, que sempre quan pugen al taxi es posen als peus de l'amo" i molt higiènics, ja que han de passar obligatòriament un seguit de controls veterinaris de forma regular.

La majoria d'aquests gossos els ensinistra la fundació de l'ONCE. La Llei catalana de gossos d'assistència que es va aprovar l'any 2009 estableix que tenen accés a tots els espais i mitjans de transport públics. "Un gos pigall no és un animal de companyia qualsevol, són els ulls d'una persona cega", recorda la fundació.
 

Consulta els teus drets segons el Reglament Metropolità del Taxi

Arxivat a