El síndic demana a l'Ajuntament que garanteixi la intimitat dels veïns de la rambla de Sants

L'entitat vol que el govern municipal l'informi de les actuacions previstes per solucionar-ho | També critica la manca de seguretat: "Qualsevol pot accedir al balcó d'aquests habitatges"

Redacció
25 d'agost del 2016
Actualitzat el 26 d'agost a les 9:42h

La distància entre el passeig i les cases és de 2,30 metres. Foto: Sergi Santiago


El Síndic de Greuges vol que l'Ajuntament de Barcelona garanteixi el dret a la intimitat i la seguretat dels veïns de la rambla de Sants. El nou passeig, construït a només dos metres de les cases, ha acabat amb la privacitat de moltes famílies, com ja va avançar NacióDigital. A més, el Síndic creu que també pot provocar un problema de seguretat, ja que "qualsevol persona pot accedir al balcó d'aquests habitatges".

La intromissió a la seva intimitat provoca, segons el Síndic, que hagin de viure "amb les persianes abaixades per evitar les mirades dels passejants". Per aquests motius, ha obert una investigació d'ofici i ha demanat a l'Ajuntament que l'informi de les actuacions que es faran per resoldre aquest problema.

Els veïns denuncien que tots els governs els han girat l'esquena

El passeig de la rambla de Sants es va inaugurar dissabte passat, després de vuit anys d'obres. Des del moment que es va projectar, els veïns dels carrers Burgos i Antoni Capmany van mobilitzar-se per modificar el projecte. Instàncies, reunions amb l'Ajuntament i un seguiment a través de la Comissió d'Obres que van ser estèrils.

Cristóbal Torregrosa, un dels veïns afectats, va explicar a NacióDigital que els arquitectes i tècnics municipals no havien volgut apropar-se a les cases per veure com els afectaria l'obra. Segons el veí, tots els alcaldes de la ciutat –hi ha hagut quatre diferents– els han girat l'esquena i critica que l'obra s'ha fet "sense cap mena de sentit comú". De moment, l'Ajuntament ha proposat construir una persiana corredissa, que els veïns no acaben de veure amb bons ulls.
Arxivat a