Sagunt triomfa com a carrer millor guarnit de Sants

Alcolea de Dalt i la plaça de la Farga han quedat en segon i tercer lloc respectivament | El jurat ha destacat la "qualitat" i la "il·lusió" dels decorats | Els organitzadors estan contents per haver aconseguit preservar l'essència de les festes i no haver patit massificacions

El carrer Sagunt, amb el lema «fem l'indi», guanyador d'aquest any
El carrer Sagunt, amb el lema «fem l'indi», guanyador d'aquest any | Laura Llarch
22 d'agost del 2016
Actualitzat a les 22:00h
El jurat ha escollit Sagunt com el carrer millor engalanat de les festes de Sants de Bareclona d'enguany. Alcolea de Dalt, en segon lloc, i la plaça de la Farga, en el tercer, completen el pòdium d'una classificació molt renyida. De fet, el jurat ha destacat la "qualitat" i la "il·lusió" amb les quals s'han engalanat els carrers.

Les festes van donar el tret de sortida dissabte passat, amb el pregó de la vedet Merche Mar, i s'allargaran fins aquest cap de setmana, quan la colla dels Borinots celebrin la seva tradicional diada. Enguany, s'ha produït un fet inèdit, ja que tots els càrrecs de responsabilitat –l'alcaldessa, la regidora del districte, la presidenta de la Comissió i la pregonera– estan ocupats per dones.

Gemma Solsona, presidenta de la federació organitzadora, va explicar a NacióDigital que tot i que temien per l'envelliment dels voluntaris, aquest ha estat "l'any del relleu generacional" i moltes persones joves i nouvingudes s'han estrenat engalanant carrers. A banda de les festes oficials, el parc de l'Espanya Industrial ha acollit un any més l'edició alternativa que preparen els casals i entitats llibertàries del barri.
 

Una de les figures del carrer Sagunt. Foto: Laura Llarch

 
Guarniments menys espectaculars que a Gràcia, però molt acollidors

Aquest dilluns s'ha conegut que les festes de Gràcia han batut els rècords de visitants un any més i han augmentat l'assistència en 300.000 persones, fins als 2,3 milions. Les de Sants sempre han estat considerades unes festes menors en comparació, però la comissió de festes està contenta que les seves celebracions no s'hagin massificat encara.

Solsona va mostrar-se satisfeta per tenir unes festes "molt de barri i acollidores" i va alertar que programar grans esdeveniments podia ser contraproduent, perquè complicava l'accessibilitat al recinte i desmotivava els veïns. L'any passat van començar a posar les primeres cerveses en anglès, però de moment l'afluència de turistes és residual.

El programa d'aquest any és ampli i heterogeni, amb activats més tradicionals –com les sardanes o les havaneres– però també molts ritmes llatins. Hi ha classes de salsa o zumba, on van molts veïns llatinoamericans, un col·lectiu nombrós al barri. Els sopars populars, les activitats per la canalla o fins i tot per les mascotes són altres dels punts forts d'aquestes festes que no renuncien a preservar la seva essència.
 

El carrer Alcolea de Dalt, amb un decorat de Star Wars, s'ha emportat el segon premi. Foto: Sergi Santiago

Arxivat a