La cocaïna emblanquina cotxes al centre de Barcelona

Els traficants llencen un paquet de droga per la finestra quan els Mossos d'Esquadra irrompen en el domicili

Redacció
18 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:30h
La cocaïna va tenyir de blanc els vehicles de la zona
La cocaïna va tenyir de blanc els vehicles de la zona | Mossos d'Esquadra

El passat 11 d'agost a les vuit del matí els Mossos d'Esquadra van irrompre en un domicili del carrer dels Enamorats per detenir un grup de traficants. Els sospitosos van reaccionar llançant un paquet de cocaïna per la finestra que, en impactar contra el terra, va aixecar una nebulosa blanca que va tenyir de blanc la calçada i els vehicles més propers, tal com mostren les imatges capturades pels mateixos Mossos d'Esquadra.

Els agents van arrestar sis persones d'entre 31 i 46 anys -tres homes espanyols, un xilè i dues dones romaneses-, amb domicilis a Barcelona i Martorelles com a presumptes autores d'un delicte contra la salut pública per traficar a prop de locals d'oci i prostíbuls de Barcelona.
 

Vehicle amb restes de la droga llençada per la finestra. Foto: Mossos d'Esquadra


La investigació va començar a final del mes de maig d'aquest any quan els agents van saber que un grup de persones venia droga -sobretot cocaïna i haixix-, al voltant de locals d'oci nocturn, comerços i prostíbuls. Després d'unes setmanes seguint-los la pista van acreditar l'existència del grup.

L'organització disposava d'una estructura jeràrquica amb rols definits per cada membre: dos caps es repartien l'activitat delictiva, un traficava durant la nit i matinada i l'altre ho feia durant el dia. Els compradors anaven al bar quan volien comprar la droga prèvia trucada i la transacció es feia a l'interior del lloc, tot i que en alguns casos l'altra detinguda es desplaçava per portar la droga a clients que no es podien desplaçar al bar.

Quatre entrades

El dia 11 d'agost es va desplegar un dispositiu policial amb quatre entrades i registres: una en un bar i les altres en tres domicilis de les localitats de Barcelona i Martorelles, on es van detenir les sis persones.
 

Material decomissat pels Mossos. Foto: Mossos d'Esquadra


En els registres, els agents van localitzar quatre armilles policials, munició d'arma de calibre 9 mil·límetres, una defensa elèctrica i una llum prioritària. A més, es van decomissar 80 grams de marihuana, mig quilo d'haixix, 648 de cocaïna, dos quilos de substància de tall, 35.360 euros en metàl·lic i diversos telèfons mòbils.

Els detinguts van passar a disposició judicial el 13 d'agost i el jutge ha decretat presó pels líders del grup i llibertat amb càrrecs per als altres quatre.
Arxivat a