Festigàbal, la llum al final del túnel

Els Jardins de la Sedeta acolliran l’onzena edició del petit festival organitzat pel bar Heliogàbal | Els dos dies de concerts durant la Festa Major del barri de Gràcia han de servir per reactivar la programació del local

L'Heliogàbal obrint per l'últim recital poètic al maig
L'Heliogàbal obrint per l'últim recital poètic al maig | ACN
18 d'agost del 2016
Actualitzat el 22 d'agost a les 7:06h
El bar de Gràcia amb més activitat cultural porta quatre mesos amb la persiana abaixada i des del gener sense programar concerts. El final del calvari per l’Heliogàbal queda més a prop amb la celebració del Festigàbal, la particular contribució del local a la Festa Major del barri amb concerts gratuïts. La onzena edició d’aquest petit festival vol demostrar que l’activitat al voltant del local no té cap intenció d’acabar-se.

La situació en la que es troba l’Heliogàbal és delicada. Al gener van anunciar l’aturada de la programació per les reiterades multes que rebien de la Guàrdia Urbana per no tenir limitador de so i per l’excés d’aforament. Aquest primer indici de tancament d’un dels noms emblemàtics de l’escena musical i poètica del país i l’estat similar d’altres sales de Barcelona van propiciar l’actuació de l’Ajuntament. 

Amb la normativa per protegir la música a la ciutat i el nou pla d’usos del districte aprovat, l’Heliogàbal està esperant, ja sense ni obrir com a bar, els resultats de l’estudi d’usos de l’Icub (Institut de Cultura de Barcelona) que els ha d’incloure en una nova categoria de sala de concerts. A partir d’aquí podran fer les obres per adequar el local a la seva nova categoria i, d’aquesta manera, reformular l’aforament.

Amb tot, els mesos passen i l’Helio continua tancat, el que havia de ser un retorn a finals de setembre, ara s’aplaça fins a inicis de l’any vinent. Sergi Egea, programador artístic del local, destaca que, de totes maneres, de cara a la tardor començaran “a programar en altres espais de Barcelona de manera regular”. A més, els propers mesos també es preveuen noves edicions del Ronda, el cicle de concerts que l’Heliogàbal escampa per diferents punts de la ciutat.
 

Cartell del Festigàbal a la persiana de l'Heliogàbal Foto: Heliogàbal


Les claus del Festigàbal

Per les Festes de Gràcia, el Festigàbal no s’atura i aquest any arriba a la onzena edició als Jardins de la Sedeta, el mateix espai que l’any passat. El dijous 18 tocaran Bigott, Les Sueques i Los Ganglios i el divendres 19 Da Souza, Futuro Terror i Mambo Jambo. Concerts gratuïts de bandes que omplirien fàcilment la sala del carrer Ramon i Cajal i que, en canvi, a la Sedeta tenen un ampli espai on demostrar els seus dots musicals mentre arriba el públic.




Arxivat a