​Barcelona selecciona 15 manters per participar en una cooperativa d'inserció

Els manters havien demanat fa uns dies una alternativa de feina, com una cooperativa | L'Ajuntament també inicia la tria dels 40 venedors que participaran en plans d'ocupació

Manters concentrats al passeig de Borbó, a principis de juliol
Manters concentrats al passeig de Borbó, a principis de juliol | Adrià Costa
Redacció
17 d'agost del 2016
Actualitzat a les 10:50h
L'Ajuntament de Barcelona ha iniciat el procés de selecció de les primeres 15 persones dedicades a la venda ambulant no autoritzada que participaran en la creació d'un sistema cooperatiu d'intervenció social. En un comunicat aquest dimecres, el consistori ha recordat que aquesta mesura forma part del paquet d'accions presentades el juny per abordar des de la inclusió el conflicte del "top manta". Es dóna el cas que el dijous passat els manters van demanar durant una manifestació una feina alternativa "real", com organitzar-se en una cooperativa.

Els 15 seleccionats crearan una cooperativa mixta i decidiran quin model de negoci portarà a terme l'entitat, a la qual se sumaran 25 persones més fins al 2018. Els qui vulguin formar part de la cooperativa han de demostrar que resideixen a Barcelona des de fa un mínim d'un any -amb el padró o un certificat d'una xarxa d'acollida- i a Espanya des de fa tres, i no tenir antecedents penals.

A més, a l'agost s'ha iniciat la selecció dels 40 manters que rebran formació en els nous plans de feina destinats a venedors ambulants, per reciclar-se professionalment i regularitzar la seva situació. Se seleccionaran persones que no tenen permís de residència, amb una especial atenció als qui estan en situació de vulnerabilitat.

Els llocs de treball que s'ofereixen són 10 dinamitzadors d'espais comunitaris, 15 llocs de manteniment de pistes esportives d'escoles públiques i 15 llocs de manteniment d'equipaments i espai públic. La durada d'aquests contractes de treball, en modalitat d'obra i servei, és de 12 mesos amb una jornada completa de 37,5 hores setmanals.

Campanya d'informació dirigida als manters

L'Ajuntament impulsa aquesta setmana una campanya per informar els manters que realitzen una activitat no permesa i tenen a la seva disposició recursos municipals per garantir els seus drets. Es distribuiran 5.000 fullets en castellà, català, francès, anglès i wòlof en equipaments públics i al carrer a través d'educadors socials.
 

Els manters van exigir el dijous passat una alternativa de feina. Foto: Jordi Bes

Arxivat a