​L'Ajuntament de Barcelona reitera que la venda ambulant no està permesa

La tinent d'alcalde Laia Ortiz afirma que les concentracions dels manters són "legítimes"

Redacció
11 d'agost del 2016
Actualitzat a les 19:20h

La tinent d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz. Foto: Europa Press


La tinent d'alcalde de Serveis Socials de l'Ajuntament de Barcelona, Laia Ortiz, ha reiterat aquest dijous que la venda ambulant a la ciutat "no està permesa ni de dia ni de nit", en relació amb la presència de manters a la nit al front marítim, espai que els manters es resisteixen a abandonar els últims dies malgrat la pressió policial dels Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana i la Policia Portuària. Ortiz és també alcaldessa accidental aquesta setmana.

En declaracions als periodistes, Ortiz ha assegurat que l'Ajuntament gestiona els seus efectius policials "en funció de les necessitats de la ciutat", en resposta a les crítiques de l'oposició municipal que denunciaven una falta d'efectius de la Guàrdia Urbana. Es dóna el cas que, pel que fa als Mossos d'Esquadra, també tenen una part considerable d'agents destinants a tasques relacionades amb l'alerta antiterrorista.

Preguntada per les concentracions d'aquest dijous en memòria de Mor Sylla, el venedor ambulant que va morir en una operació policial l'any passat a Salou (Tarragona), Ortiz ha manifestat que són "legítimes i tenen un to de memòria". A Sylla se li ha fet un homenatge a Salou, i l'aniversari de la seva mort també ha coincidit amb una manifestació a la capital catalana de més de mig centenar manters i persones que els donen suport.

La marxa de Barcelona ha partit del davant del Consolat del Senegal i ha arribat fins la plaça de Sant Jaume. Els manters han exigit que cap altre manter vagi a la presó, que s'alliberi el que encara hi és i el que està internat al Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca, i que se'ls ofereixin alternatives "reals" per treballar. També han demanat al Consolat del Senegal que intercedeixi per ells.
Arxivat a