​Barcelona obrirà un centre d'allotjament temporal per a famílies vulnerables

L'edifici s'ubicarà a Ciutat Vella i podrà acollir des de l'octubre 12 famílies fins a tres anys

Redacció
11 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:28h

La tinent d'alcalde de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, aquest dijous. Foto: ACN


L'Ajuntament de Barcelona ha invertit 1,4 milions d'euros en la rehabilitació d'un edifici al número 88 del carrer Sant Pere Més Baix, al districte de Ciutat Vella, que suposarà la posada en marxa del primer centre d'allotjament temporal de la ciutat per a famílies vulnerables amb un temps màxim d'estada de tres anys, i amb suport socioeducatiu integral en el mateix edifici, ha anunciat aquest dijous la tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, que aquesta setmana també és alcaldessa accidental.

L'edifici començarà a rebre famílies a partir de l'octubre i en les seves quatre plantes disposa de 12 allotjaments entre 45 i 70 metres quadrats per donar cabuda preferentment a famílies amb menors o amb persones dependents. Ortiz ha subratllat que aquesta nova instal·lació és la primera de ciutat que permetrà un període d'estada molt més llarg que altres centres d'acollida, que normalment són per a temporades d'uns 120 dies.

Les famílies tindran un determinat perfil de vulnerabilitat que requereix un intensiu suport socioeducatiu i d'un seguiment de llarg recorregut fins a aconseguir la seva integració en el teixit sociolaboral de la ciutat. Poden ser persones procedents de la taula d'emergència social de casos de desnonament, que queden força traumatitzades i durant un llarg període de temps després d'haver perdut la seva llar, ha explicat Ortiz.
Arxivat a