El Prat és el segon gran aeroport que més creix a Europa

Un informe apunta que les companyies de baix cost són les responsables de l'increment de passatgers | Els atemptats jihadistes van afectar els aeroports belgues, però van beneficiar els d'Eïvissa, Alacant o Màlaga

Diversos passatgers consulten el llistat de sortides de la T1 de l'aeroport del Prat
Diversos passatgers consulten el llistat de sortides de la T1 de l'aeroport del Prat | ACN
10 d'agost del 2016
Actualitzat a la 13:33h
L’aeroport del Prat va augmentar un 12,7% el nombre de passatgers durant el primer semestre del 2016 i és el segon gran aeroport que més creix a Europa, només superat pel de Dublín, que incrementa el seu trànsit un 13,4%. Els aeroports grans són aquells que tenen més de 25 milions de passatgers a l’any. Les dades del Consell Internacional d’Aeroports (ACI) detallen que el trànsit aeri va créixer un 6,2% de mitjana als països de la UE però només va augmentar un 0,5% als estats europeus que no pertanyen a la Unió.

L’ACI apunta que el ritme de creixement es va veure reduït entre el primer i el segon semestre a tots els mercats de la UE, especialment a Bèlgica arran dels atacs terroristes. Algunes ciutats turístiques, però, es van veure beneficiades per la davallada que van patir també algunes zones del nord d’Àfrica i Turquia. A l’estat espanyol, Eivissa (17%), Alacant (16,1%), Màlaga (14,6%), Gran Canària (14,2%) i Palma de Mallorca (11,2%) van veure com augmentava el seu nombre de passatgers, gràcies en part a la inestabilitat a altres indrets del mediterrani.

Les dades revelen que els grans aeroports europeus s’estanquen, com és el cas de Londres-Heathrow, París Charles de Gaulle i Frankfurt. Segons l’organisme, els aeroports que van créixer ho van aconseguir gràcies a les aerolínies de baix cost, tot i que aquestes redueixin la seva capacitat aeroportuària.

Si només es tenen en compte les dades de l'últim mes de juny, el Prat va ser l'aeroport que més va incrementar el nombre de passatgers (10%), seguit de Dublín (9,6%), Copenhagen (8,9%) i Londres Gatwick (8,5%).
 

Consulta l'Informe de l'Airports Internacional Council

Arxivat a