El govern Colau es planteja apujar els preus de les zones verda i blava

La regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, afirma que és "una qüestió que està en estudi" | Defensa que es pagui per aparcar a l'agost perquè Barcelona ja no es buida per vacances

Redacció
08 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:19h

La presidenta de TMB, Mercedes Vidal, en una imatge d'arxiu Foto: Europa Press


El govern Colau estudia apujar el preu de l'Àrea Verda i la Zona Blava d'aparcament en superfície a la ciutat, segons ha afirmat aquest dilluns la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal. En declaracions a El Món a RAC1, Vidal ha explicat que "és una qüestió que està en estudi, com tota la resta de qüestions de mobilitat que estan en constant actualització".

Ha dit que la mesura forma part de la reflexió global sobre l'aparcament a Barcelona, la qual caldrà abordar "durant aquest mandat", però han començat per la bicicleta i l'autobús. Ha recordat que el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) 2013-18 aprovat durant l'anterior mandat ja plantejava l'augment de tarifes de l'aparcament. Segons ella, el pla es refereix a la revisió de la política de preus, de la disponibilitat de places i de les limitacions horàries.

Per Vidal, "l'objectiu és que menys vehicles arribin a Barcelona", i ha defensat que cal tenir una cosa clara: "El cotxe, tot i que ompli del tot la ciutat, no és ni de bon tros el mode de transport majoritari, ni de la gent de Barcelona ni de la gent que ve de fora". Només el 26% de tots els desplaçaments que es van realitzar el 2015 es van fer amb cotxe, ha ressaltat.

Ha argumentat que el govern Colau ha començat la reflexió global abans sobre el transport públic perquè representa més del 50% de desplaçaments. A més de l'aparcament dins la ciutat, la regidora ha apostat per habilitar més aparcaments dissuasoris, però no dins i a l'entrada de la capital catalana. "No pot ser que els aparcaments estiguin molt a l'entrada de Barcelona. Hem de deixar el cotxe abans dels embussos", ha subratllat.

Aparcament de pagament també a l'agost

Vidal ha tornat a defensar que l'Àrea Verda i la Zona Blava hagin deixat de ser gratuïtes a l'agost. Ha destacat que les altres ciutats europees no fan una excepció a l'agost amb l'aparcament i el mantenen de pagament, i que "Barcelona fa temps que ha deixat de ser ciutat que es buida a l'agost". Segons la regidora, ara els barcelonins fan les vacances escalonadament, l'activitat comercial es manté en funcionament i alhora hi ha una gran afluència turística.
Arxivat a