Les dones de Barcelona cobren un 25% menys que els homes, segons l'Ajuntament

La bretxa salarial per sexe és similar a tot Catalunya | Els barcelonins cobren de mitjana un 14, 5% més que la resta de catalans

Redacció
07 d'agost del 2016
Actualitzat a les 21:51h
L'Ajuntament de Barcelona ha publicat aquest juliol un informe sobre els salaris mitjans dels treballadors assalariats residents a la ciutat durant 2014, que ha permès concloure que el salari de les dones va ser de mitjana una quarta part inferior (un 25,1%) al dels homes en aquest any.

Per sexes el salari anual mitjà de les dones residents a Barcelona va ser de 24.618 euros, mentre que els homes van cobrar 32.864 euros. Aquestes dades són similars a les de Catalunya (26,6%) i a les de l'estat espanyol (25,8%). La diferència de salari entre homes i dones es repeteix a totes les franges d'edat, sectors econòmics, nivells educatius i nacionalitats. L'estudi no especifica categories laborals concretes,per tant es dedueix que la diferència salarial es deu a que hi ha més homes en categories altes, no per una discriminació directe per raons de sexe. 

Els barcelonins cobren més 

El salari mitjà dels empadronats a Barcelona el 2014 va ser de 28.649 euros bruts anuals, un 14,5% superior a la mitjana de Catalunya i un 22,8% superior a la mitjana de l'estat espanyol. Una altra dada destacada de l'informe és que les persones de nacionalitat espanyola cobren més que la resta.

Per sectors, després del sector de les finances i assegurances, que ocupa el primer lloc pel que fa a retribucions, hi ha la indústria, informació i comunicacions, sanitat, administració pública i comerç a l'engròs. A l'altra banda de la taula, les activitats amb una retribució més baixa són els serveis a les persones, comerç al detall i serveis socials. Els més mal pagats són els treballadors del sector de l'hostaleria, que cobren gairebé la meitat del sou mitjà.

Per edat quinquennal, el salari mitjà és superior a mesura que augmenten els trams d'edat. L'única excepció és el penúltim, el tram 55-59 anys, amb un sou mitjà més elevat al del de 60-64 anys.

Gràcies l'estudi fet pel Gabinet Tècnic de Programació de l'Ajuntament, el consistori disposa d'estadístiques detallades sobre els salaris a la ciutat amb característiques personals dels treballadors, el tipus de relació laboral i el sector d'ocupació, entre d'altres, segons ha informat aquest diumenge l'Ajuntament en un comunicat.
Arxivat a