Retiren 589.200 quilos de deixalles de les platges de Barcelona durant el primer semestre

El dispositiu propi de l'Ajuntament per a residus flotants recull 15,43 m3 en unes aigües que presenten una qualitat excel·lent en el primer balanç de temporada

Redacció
06 d'agost del 2016
Actualitzat a les 22:02h
Els serveis de neteja de Barcelona han recollit de les platges durant el primer semestre d'aquest any un total de 589.200 quilos de deixalles, un 30% més que el mateix període de l'any passat. El 37% d'aquests residus estaven a les papereres de rebuig; un altre 37% a les papereres destinades a envasos i la resta, el 26%, a la sorra. Pel que fa als residus recollits de la superfície del mar, se n'han recollit 15,43 m3, mentre que l'any passat es van retirar 10,29 m3 de deixalles flotants. L'Ajuntament de Barcelona té un dispositiu propi de neteja de residus flotants del mar per mantenir net el litoral de la ciutat i que consta de tres embarcacions que operen cada dia durant l'estiu. .

L'Agència de Salut Pública i l'Agència Catalana de l'Aigua han realitzat 160 anàlisis per verificar la qualitat de l'aigua i els resultats demostren un estat excel·lent. A més, les vuit platges de Barcelona que van presentar candidatura han obtingut el distintiu de la bandera blava. Aquesta és una certificació ambiental de qualitat que atorga la Fundació Europea d'Educació Ambiental (ADEAC-FEEE) i que acredita la netedat de l'aigua i la sorra, la facilitat d'accés, l'absència de vehicles circulant, serveis i senyalització adequats i la realització de campanyes i activitats d'educació ambiental.

Les platges de Sant Miquel, Nova Icària, Mar Bella i la Nova Mar Bella disposen de la bandera d'Ecoplayas com a reconeixement a la qualitat dels serveis. Totes les platges de la ciutat disposen de la Certificació ISO 14.001, que indica que compleixen l'estàndard internacional en qüestions de medi ambient amb la implantació de mesures com la bona gestió dels residus, l'analítica de la qualitat de la sorra i l'aigua i els limitadors acústics instal·lats a les guinguetes, entre d'altres.
Arxivat a