Alarma per un atracament frustrat en una joieria del passeig de Gràcia

La policia espanyola deté almenys cinc persones | Durant la persecució, els agents han disparat trets a l'aire

Els mitjans de comunicació a la Joieria Gràcia, on s'han esdevingut els fets
Els mitjans de comunicació a la Joieria Gràcia, on s'han esdevingut els fets | Jordi Bes
Redacció/Jordi Bes
05 d'agost del 2016
Actualitzat a les 17:40h
Almenys cinc persones han estat detingudes, quatre persones en el mateix lloc dels fets i una cinquena més tard, en un intent d'atracament a plena llum del dia a la cèntrica Joieria Gracia, situada número 46 del passeig de Gràcia, entre els carrers Aragó i Consell de Cent de Barcelona. Els detinguts pertanyen a una presumpta organització criminal que el Cos Nacional de Policia (CNP) ja coneixia i que seguia des de Madrid.

Diversos homes vestits amb perruques, ulleres de sol i barbes postisses han entrat a l'establiment a les 10.58 del matí amb la cara destapada i fortament armats. Agents del GEO de la policia espanyola que es trobaven a la zona s'han personat al lloc i, després d'una persecució amb trets a l'aire, els han pogut detenir i han recuperat el botí.

Testimonis presencials han explicat que els atracadors haurien escapat per Consell de Cent i que se'ls hauria detingut a Pau Claris, davant el col·legi Lestonnac. L'atracament ha causat moments de pànic. El belga Gonnissen Koen estava esmorzant en una terrassa del passeig, situada a l'altura de la joieria. Ha explicat que han sentit un soroll i, de cop i volta, "la gent corria, baixaven al metro i una mare i una filla s'han amagat al darrere d'una furgoneta". També n'hi havia que han entrat als restaurants. Ha reconegut que han passat por: "He pensat que era un atac terrorista".

Han tocat el timbre i a l'establiment no han sospitat de l'atracador

El responsable de la joieria, Jordi Pont, ha explicat als mitjans que una persona amb perruca que "semblava normal" ha tocat el timbre i l'han obert. Immediatament ha aparegut una altra persona amb casc i, mentre un l'ha encanyonat amb una pistola, l'altre ha trencat l'aparador des de dins de la botiga amb una maça i martell i s'ha endut anells i arracades. Tot i això, no eren les joies de més valor de la botiga. Segons Pont, els fets no han durat més de quatre o cinc minuts.

Els dos atracadors que han estat a la botiga no han parlat amb els treballadors de l'establiment, que no han resultat ferits, però han fet un crit. "Han cridat alguna cosa en un idioma que no enteníem", ha relatat el responsable de la joieria, el qual ha afegit que es tractaria d'una banda de l'Europa de l'Est, ha explicat. Pont ha afirmat que no li havien robat mai, i ha confessat: "Em tremolava tot".
 

Jordi Pont, responsable de la Joieria Gracia. Foto: Jordi Bes

 

Dos dels detinguts, reduïts per agents de la policia espanyola. Foto: Silvia Peña/cedida


Arxivat a