La campanya d'una catalana contra els maniquins «anorèxics» de Mango aplega 100.000 signatures

Núria Lafuente: "Considero que ens estan enganyant perquè les dones que tenen la tella 38 tenen més quilos"

1200_1470379697play_1470379665
1200_1470379697play_1470379665
Redacció
05 d'agost del 2016
Actualitzat a les 8:51h
Fa unes tres setmanes, la catalana Núria Lafuente va iniciar un Change.org denunciant que els maniquins de Mango són extremadament prims després de veure'ls en una botiga de Barcelona. Ara ha superat la barrera de les 100.000 signatures.

Tal com explica ella mateixa sobre els maniquins, "ensenyen com t'haurien de quedar uns pantalons, però la majoria de noies no hi cabem, de manera que no reflecteixen la realitat". I va una mica més enllà quan assegura que coses com aquesta provoquen "que moltes noies caiguin en malalties com l'anorèxia o la bulímia".

En aquest sentit, entrevistada per TV3, ha declarat a TV3 que considera que "aquests maniquins no tenen la talla 38. Considero que ens estan enganyant perquè les dones que tenen aquesta talla tenen més quilos". "Avui aquests maniquins van amb roba més ample, podem veure que el braç meu és molt més ample que les seves pròpies cames. No ens mostren la realitat", afegeix.

Per acabar, en la seva publicació, demana la retirada de tots els maniquins "anorèxics" de les botigues Mango i que la marca els substitueixi per altres amb talles de "noies reals" mentre es pregunta "per què no mostrem una noia real, una noia sana?". "El que volen és que estiguem sempre pendents del nostre cos, de fer unes dietes, de seguir uns estàndards i així mostrar-nos com ells volen que siguem", denuncia en l'entrevista a la televisió catalana.

La marca catalana ha respòs a la petició de Lafuente assegurant que "els maniquins amb els que treballa són un element artístic per exposar els dissenyar de la seva col·lecció però que en cap cas pretenen retratar amb precisió les proporcions exactes de les dones". Més enllà, apunten que ofereixen "un rang de talles fins a la 46" i que en algunes botiges, els seus maniquins "vesteixen la talla 38".
Arxivat a