Les Festes de Gràcia guarniran dos espais més que l'any passat

El carrer Fraternitat de Dalt i la Plaça del Poble Romaní s'afegeixen als emplaçaments disfressats

Redacció
01 d'agost del 2016
Actualitzat a les 15:12h
La Festa Major de Gràcia, que se celebrarà al barri barceloní del 15 al 21 d’agost, amplia el nombre de places i carrers engalanats. Aquest any en seran vint, dos més que l’any passat, després que s’hi sumin el carrer Fraternitat de Dalt i la Plaça del Poble Romaní. En la roda de premsa d’aquest dilluns també s’ha destacat que el pressupost de la festa és de 500.000 euros, el mateix que en anys anteriors. L’afluència que es preveu per l’edició del 2016 és de dos milions de visitants.

La presentadora Imma Sust donarà el tret de sortida de les festes amb el pregó del diumenge 14 d’agost. Pel que fa als trenta espais que participaran en el divuitè Concurs de Guarniment de Balcons i Portalades, els diferents carrers tocaran temes com el rol de la dona, els balls de màscares o la rumba catalana. El premi popular per el carrer o plaça més ben guarnit es donarà a través d’una app on es podrà votar del 15 al 20 d’agost.

Seguretat garantida

Aquest any, a més dels dispositius habituals de Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra, també s’obrirà una unitat d’investigació per abordar els incidents que es puguin produir durant la festa. El conseller del districte, Eloi Badia, ha descartat que es puguin produir molèsties pel desallotjament del Banc Expropiat, ja que creu que han demostrat que no volen interfererir en la vida cultural del barri.

El límit horari serà comú a tots els espais, les activitats hauran d’acabar a les 2 els dies laborables i a les 3:30 el divendres i el dissabte. Com en anteriors edicions, s’establiran carrers de sentit únic per evitar grans aglomeracions i millorar el flux d’entrada de visitants. Aquest control es complementarà amb una segona corona de control d’accés supervisada per la Guàrdia Urbana en moments de màxima afluència. 
Arxivat a