Multa de 3.300 euros per la pantalla sense permís per veure «la Roja» a Barcelona

El moviment Barcelona amb la Selecció va instal·lar la pantalla a la plaça Catalunya el 27 de juny | L'Ajuntament va obrir expedient per manca de llicència i de pla d'autoprotecció | Barcelona amb la Selecció avisa que tornarà a posar pantalla pel Mundial del 2018 tot i que no tingui llicència

Aficionats de la Selecció  espanyola a la Plaça Catalunya
Aficionats de la Selecció espanyola a la Plaça Catalunya | Nació Digital
Redacció
01 d'agost del 2016
Actualitzat a les 12:10h

L'Ajuntament de Barcelona ha multat amb 3.300 euros a Barcelona amb la Selecció per haver instal·lat una pantalla gegant a la plaça de Catalunya sense permís per veure el partit de l'Eurocopa de futbol que van disputar la selecció espanyola i la italiana el 27 de juny, segons ha informat el moviment a través de les xarxes socials i han confirmat fonts municipals.

El consistori va obrir expedient sancionador per les infraccions d'activitat de concurrència pública sense llicència, manca de pla d'autoprotecció i per ocupació de l'espai public sense llicència. Barcelona amb la Selecció tindrà un descompte del 65% i només haurà de pagar 1.155 euros si paga abans del 7 d'agost. El govern Colau havia rebutjat que s'instal·lessin pantalles gegants al carrer, en punts com l'avinguda Maria Cristina.

Fonts de Barcelona amb la Selecció han reconegut que tenien l'esperança que no actués l'Ajuntament amb l'expedient sancionador pel "silenci administratiu" que havia mantingut el consistori durant l'últim mes. Han garantit que pagaran la multa per evitar "possibles represàlies" del govern Colau de cara al futur, afirma el moviment en un comunicat, i demana aportacions econòmiques a través de les xarxes socials per pagar-la.El moviment retreu que feia tres mesos que intentava col·laborar amb l'Ajuntament, i a finals de maig havia arribat a anunciar que finalment havia arribat a un acord amb el consistori per instal·lar pantalles gegants per seguir "La Roja" durant l'Eurocopa.

Ara té un altre objectiu, i és que el 2017 la ciutat aculli un partit de "la Roja", exposa a la pàgina web. A més, al comunicat afegeix que el pròxim Mundial del 2018 volen instal·lar una fan zone amb pantalla gegant i escenari des del primer dia si es classifica la selecció espanyola. Demana que no es faci cas omís a les seves peticions i que el consistori negociï, o es veuran "amb l'obligació de tornar a instal·lar la pantalla amb el mateix procediment que ja va quedar més que demostrat que no hi va haver cap tipus d'incident".

Una suposada "manifestació" que no ho va ser

Barcelona amb la Selecció no havia demanat els permisos corresponents a l'Ajuntament per la pantalla de l'Eurocopa. En un primer moment l'organització havia convocat una manifestació. Un procediment diferent i que s'ha de demanar a la Generalitat. L'esdeveniment era "tècnicament" una concentració a favor de la "selecció espanyola i l'ús lliure dels espais públics", que es faria el 27 de juny de 17.00h a 20.00h.

Tanmateix, com es podia veure en l'esdeveniment del seu Facebook, la seva idea era utilitzar la suposada "manifestació" a la plaça per instal·lar una pantalla gegant i poder veure el partit. Ells mateixos avisaven els possibles participants que hi hauria "una sorpresa gegant", coneixedors que era il·legal.

La Guàrdia Urbana va intentar impedir, en un primer moment, la instal·lació de la pantalla a plaça Catalunya, però davant l'actitud bel·ligerant dels aficionats va decidir aixecar acte i deixar-los fer el muntatge sobre la responsabilitat personal dels convocants. La pantalla es va aixecar però, per problemes tècnics, no es podia veure i només funcionava l'àudio.

Alguns dels aficionats que es van reunir a la plaça van cridar diverses proclames contra l'alcaldessa, Ada Colau, i contra Catalunya. També es va poder sentir "Artur Mas, Càmera de Gas". Els convocants van demanar que els lemes fossin estrictament de la selecció, per evitar problemes legals.

Comunicat de Barcelona amb la Selecció sobre la pantalla de la plaça de Catalunya
 

Operaris intentant solucionar els problemes amb la pantalla il·legal. Foto: Isaac Meler

Arxivat a