​CiU demana a Colau no retirar l'escultura dels Jocs cedida per Samaranch

El govern de Barcelona va anunciar al ple de divendres que retirarà l'escultura en resposta a la CUP

Redacció
27 de juliol del 2016
Actualitzat a les 17:31h

L'estàtua que Joan Antoni Samaranch va regalar a l'Ajuntament de Barcelona. Foto: Europa Press
 

El líder de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha demanat per carta a l'alcaldessa, Ada Colau, que no retiri del pati del consistori una escultura de Joan Mora que commemora els Jocs Olímpics del 1992, i que va ser cedida a l'Ajuntament per l'aleshores president del Comitè Olímpic Internacional, Joan Antoni Samaranch. Trias ha apuntat que el Govern municipal va dir que tenia intenció de retirar-la després d'una intervenció de la CUP instant-lo a fer-ho en el ple del divendres passat, cosa que Trias ha lamentat, ha informat CiU aquest dimecres.

En la seva missiva, Trias ha sostingut que l'escultura commemora un dels episodis més importants de la història recent de Barcelona i mereix un record a la casa consistorial, i ha lamentat que es vulgui retirar per haver estat cedida per Samaranch. En referència als Jocs Olímpics, ha defensat que "ningú fins ara els ha associat amb la ideologia d'una persona en particular", i ha afegit: "No comencem a fer-ho ara. No tindria cap sentit".

A més, el regidor de CiU Jaume Ciurana ha registrat un prec en el mateix sentit en el qual assenyala que, si els criteris per decidir si una obra ha de ser exposada són de caràcter personal, social o polític en funció de qui l'ha regalat o comprat, "moltes de les obres que hi ha en museus o carrers de la ciutat haurien de ser retirades". La també regidora de CiU Maite Fandos ha presentat un escrit al registre reclamant que es mantingui l'escultura perquè "els valors olímpics estan per sobre de les ideologies particulars de les persones i els governs".
Arxivat a