Marta Pascal advoca per un partit «que estigui en el carril central»

Santi Vila renuncia a competir en segona volta amb Mercè Conesa pel consell nacional

23 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:27h
Després d’haver obtingut el 87% dels vots en les eleccions per la nova direcció del Partit Demòcrata, Marta Pascal i David Bonvehí han comparegut a la seu del partit al carrer Provença de Barcelona, acompanyats de la resta de membres de la seva llista. Marta Pascal ha declarat que “tots plegats hem donat una lliçó de democràcia interna i recollim l’esperit d’il·lusió generat en el congrés fundacional del Partit Demòcrata”.

“Ens sentim molt avalats per l’esperit que es va plasmar en el Fòrum fa quinze dies”, ha dit Pascal, fent referència a la primera fase del congrés del partit sorgit de CDC. Pascal ha dit que la prioritat de la nova direcció serà que tota aquella gent que encara no ha donat el pas cap al nou PDC, ho faci. Tant la que prové de l’antiga CDC com la que arriba d’altres àmbits.
Pascal ha assenyalat l’espai que vol ocupar el Partit Demòcrata Català: “Un partit que estigui en el carril central del país i que piqui l’ullet a l’esquerra i a la dreta”, ha dit. Un partit que tingui vocació, ha afegit, de guanyar majories.

Preguntada pels pactes polítics a Madrid, Marta Pascal ha assegurat de manera contundent: “No pactarem en cap cas amb el Partit Popular”. Pascal ha subratllat, com a nova coordinadora general del PDC, que calia separar el vot per a la mesa del Congrés de qualsevol acord d’investidura.
 
Conesa, virtual nova presidenta del consell nacional    

Mercè Conesa ha comparegut davant dels mitjans i s’ha mostrat agraïda pel resultat obtingut en la pugna per a la presidència del consell nacional. Conesa, presidenta de la Diputació de Barcelona, ha comparegut acompanyada de Joan Vila, el tercer aspirant. No ha arribat al 50% exigit per ser proclamat en primera volta, però ha quedat molt a prop, amb més del 49%. Vila ha tret el 42% i ha anunciat la seva retirada de cara a la segona volta.

En els propers dies es resoldrà com queda aquesta segona volta, però tot indica que amb la retirada de Vila, Conesa té la porta oberta a fer-se amb la presidència del consell nacional.