Els associats s’aboquen a les urnes per elegir la primera direcció del Partit Demòcrata

A les dotze del migdia ja n'havien votat 4.134 , dels prop de 8.000 del partit successor de Convergència

Artur Mas i Neus Munté ocuparan la presidència i vicepresidència.
Artur Mas i Neus Munté ocuparan la presidència i vicepresidència. | Adrià Costa.
23 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:15h
L’elecció de la direcció del Partit Demòcrata Català (PDC)  transcorre amb plena normalitat i una bona assistència a les urnes. A les dotze del migdia ja havien votat 4.134 associats, dels prop de 8.000 que militen en la formació sorgida de l’antiga Convergència. Una xifra que s’incrementarà fins a les dues de la tarda, en què tanquen les urnes. Francesc Sánchez, portaveu de la jornada, ha mostrat, en nom de l'organització, la satisfacció per com està anant la votació i en com s’ha desenvolupat la campanya.

Ahir es van obrir dotze seus on poder votar i avui s’han afegit cinquanta llocs més. Sánchez ha destacat el percentatge del vot electrònic, una aposta que ha tingut una bona resposta dels associats. Un total de 2.271 persones han votat fins ara electrònicament i 1.863 ho havien fet presencialment.     

Entorn les cinc de la tarda es faran oficials els resultats, que confirmaran l’elecció del tàndem Artur Mas-Neus Munté per a la presidència i vicepresidència (són els únics candidats) i l’elecció del nou comitè directiu de dotze membres (amb les opcions de la llista Marta Pascal-David Bonvehí i la d’Ignasi Planas), el nou president del consell nacional (entre Mercè Conesa, Santi Vila i Joan Vila) i el nou defensor de l’associat.
 
Sánchez ha comparegut a la que serà la seu de la nova formació, al carrer de Provença, un edifici de propietat de cinc plantes diàfanes, més petit que el de l’antiga CDC al carrer de Còrsega, però més funcional.

Sobre els tràmits d’inscripció de la nova marca, Sánchez ha explicat que fins dilluns no es pot començar a formalitzar. De fet, avui també es voten els estatuts de la nova formació i no es pot protocol·litzar la inscripció fins que siguin formalment aprovats. Ha manifestat la plena confiança que no hi haurà problemes per la inscripció.