Gordó recolza Pascal-Bonvehí i dóna llibertat de vot entre Conesa i Vila

El líder de Nova Convergència ja va mostrar el seu suport a la llista de l’exportaveu de CDC quan va retirar la seva candidatura

22 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:36h

Germà Gordó. Foto: Adrià Costa


Avui i demà els associats al partit Demòcrata Català (PDC) votaran un tàndem presidencial (només es presenten Artur Mas per a la presidència i Neus Munté per a la vicepresidència), i un equip directiu entre dues opcions. D’una banda, la llista que colideren Marta Pascal i David Bonvehí, i de l’altra la que encapçala el president de Reagrupament, Ignasi Planas. Un sector que va quedar fora de la cursa va ser Nova Convergència, liderada per Germà Gordó.

Dimecres d’aquesta setmana, Nova Convergència va mantenir una reunió en la qual l’exconseller de Justícia va ratificar el seu suport a la candidatura de Pascal. És el que havia dit en el moment de presentar, i tot seguit retirar a favor de la cohesió del nou partit, la candidatura que havia dissenyat la seva plataforma.

En canvi, davant la pugna per la presidència del consell nacional que protagonitzen el conseller de Cultura, Santi Vila, i la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, es va optar perquè cadascú expressés el seu suport a un o altre nom. Hi ha dirigents molt propers a Gordó que votaran Vila, exponent dels sectors moderats del nou partit. Però també n’hi ha que donen suport a Conesa, com és el cas d’Oriol Martín, expresident del consell nacional de la JNC.