Un home, salvat gràcies a un desfibril·lador a una piscina de Barcelona

Els fets van passar al Club Natació Sant Andreu

Redacció
20 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:57h
Un home de 40 anys, que diumenge va patir una aturada cardíaca en una piscina pública de Barcelona, va poder ser reanimat gràcies a un desfibril·lador instal·lat al centre, el club natació Sant Andreu.

Les malalties cardiovasculars són una de les principals causes de mort al món occidental. La complicació més greu és la mort sobtada cardíaca (MSC). Només a Catalunya, perden la vida 3.500 persones a l'any per mort sobtada. La xifra augmenta a 40.000 si parlem de l'Estat i fins a 400.000 arreu d'Europa.

Les morts sobtades representen deu cops més que les víctimes en accident de trànsit. Segons diversos estudis mèdics, un 85% d'aquestes defuncions es podrien evitar si fossin ateses ràpidament amb desfibril·ladors.

A molts països europeus i americans és obligatori des de fa anys que els establiments tinguin aquests aparells que monitoritzen el ritme cardíac i, quan és necessari, alliberen un xoc elèctric. El mateix desfibril·lador fa la descàrrega elèctrica adequada en funció de l'edat del pacient i són fàcils d'utilitzar i a prova d'errades.

A Catalunya, la demarcació de Girona té instal·lada la xarxa de desfibril·ladors més gran del país. Actualment compta amb 740 aparells instal·lats al territori gironí, dels quals 501 són fixos, 199 són mòbils, situats als vehicles de la Policia Local i els Mossos d'Esquadra i 40 són lliures, cedits de forma temporal a entitats i ajuntaments.
Arxivat a