Setmana intensa de campanya al Partit Demòcrata Català

Comencen els actes de les dues candidatures per liderar la formació hereva de Convergència

18 de juliol del 2016
Actualitzat a les 15:22h

La candidatura de Marta Pascal i David Bonvehí. Foto: Pep Martí


Setmana intensa de campanya en el si del Partit Demòcrata Català, la nova marca de Convergència Democràtica. Des d’avui al dijous es faran diversos actes conjunts de les dues candidatures que s’han presentat per liderar la nova formació, la que encapçalen Marta Pascal i David Bonvehí, una síntesi de sectors oficialistes i renovadors que avui s’ha presentat al Col·legi de Periodistes, i la que lidera Ignasi Planas, president de Reagrupament

Aquesta tarda es farà el primer acte, a l’Hotel Carlemany de Girona. Dimarts es faran actes de presentació conjunta a Lleida i l’Alt Pirineu. Dimecres serà el dia de la campanya a Barcelona ciutat i demarcacions, i dijous els aspirants s’adreçaran a la militància a Tarragona i les Terres de l’Ebre. Divendres i dissabte serà el moment de la veritat.

On no hi ha emoció és en la candidatura a la presidència i vicepresidència. El tàndem Artur Mas-Neus Munté no té rival. En canvi, sí que n’hi ha, i molta, en els altres càrrecs que s’elegeixen. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, i el conseller de Cultura, Santi Vila, competeixen per la presidència del consell nacional, el màxim òrgan entre congressos. No és una responsabilitat executiva, però servirà –si no hi ha acord previ- per mesurar forces entre les diverses sensibilitats. El conseller Vila, proper al sector liberal, presenta la carta moderada del partit, i insisteix que aquest ha de ser obert als no-independentistes. Conesa, per la seva banda, és una persona molt propera al conseller Josep Rull i etiquetada com a més socialdemòcrata.  

Finalment, hi ha pugna també per exercir com a defensor de l’associat. Quatre noms: Xavier López Cadena (exregidor de Riudellots per Solidaritat per la Independència), l’exregidor d’ERC a Girona Enric Llauger, Iolanda Garcia, directora de Serveis de l’Ajuntament de Molins de Rei, i Iolanda Aguilar, sotsdirectora general al Departament de Justícia, activa entre els sectors més renovadors del partit, i que va ser integrant de la candidatura de Junts pel Sí.
 

Ignasi Planas, en una foto d'arxiu. Foto: José M. Gutiérrez