Ignasi Planas: «Del Ministeri de l'Interior esperem totes les trampes»

El líder de Reagrupament defensa un acord amb Demòcrates per evitar un conflicte amb el nom | El també candidat a la direcció del PDC diu que "no s'entendrien unes primàries sense debats"

Ignasi Planas, aquest dijous davant de la premsa
Ignasi Planas, aquest dijous davant de la premsa | Pep Martí
14 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:21h
El líder de Reagrupament i candidat a la coordinació general del Partit Demòcrata Català (PDC), Ignasi Planas, ha dit aquest dijous que la decisió del Ministeri de l'Interior de no acceptar el nom del nou partit "era previsible" i que "amb aquest ministre i aquest ministeri de l'Interior esperem totes les trampes". Segons ell, "es tracta d'una manipulació jurídica contra el nou partit".

Però tot seguit, Planas ha advocat per un acord amb Demòcrates de Catalunya per evitar cap conflicte: "Demòcrates són companys nostres, formen part del grup de Junts pel Sí i hi hem d'arribar a una entesa en aquest tema". Planas ha destacat la condició d'aliats entre el nou PDC i la formació democristiana sobiranista sorgida de la divisió a UDC l'any passat, i s'ha mostrat convençut que hi haurà bona predisposició en ambdues parts.

Sobre l'inici de la campanya per la renovació de la direcció del Partit Demòcrata, en què competeix amb la candidatura que lidera Marta Pascal, Ignasi Planas ha dit que "estic convençut que podrem debatre perquè no s'entendrien unes primàries sense debat entre les dues candidatures". S'ha mostrat disposat a participar en tants debats com calgui. Demà divendres en té lloc un organitzat per la JNC.