Gordó renuncia i el tàndem Pascal-Bonvehí té via lliure per dirigir el PDC

El líder de Nova Convergència retira la candidatura que acabava de presentar | En les darreres hores ha intentat sense èxit un acord amb l'altra llista | Ignasi Planas, president de Reagrupament, l'únic candidat alternatiu a dirigir la "nova CDC"

La candidatura de Marta Pascal i David Bonvehí
La candidatura de Marta Pascal i David Bonvehí | Pep Martí
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 22:01h
Germà Gordó ha tirat la tovallola i finalment no optarà a dirigir el nou Partit Demòcrata Català. L'exconseller de Justícia i líder del sector de Nova Convergència ha anunciat la seva decisió aquest vespre a la seu del partit després d'intentar sense èxit pactar amb el tàndem format per Marta Pascal i David Bonvehí. Al seu davant, només hi ha haurà una segona opció impulsada per Reagrupament, amb Ignasi Planas i Ruth Carandell al capdavant.

Nova Convergència, el sector liderat per Gordó, ha presentat testimonialment la seva candidatura a la seu de Convergència. Tanmateix, i després d'anunciar-ho a la premsa, l'ha retirada.

La llista de Pascal i Bonvehí, que suposa una síntesi entre l'aparell i els renovadors, inclou Elsa Artadi –directora general de Coordinació Interdepartamental-, Marc Castells –alcalde d'Igualada-, Montserrat Candini –alcaldessa de Calella-, Albert Batet –alcalde de Valls i diputat de Junts pel Sí-, Lluís Soler, Vanessa Farré, David Saldoni –alcalde de Sallent-, Dolors Tella, Xavier Fonollosa –alcalde de Martorell- i Lluís Guinó –alcalde de Besalú-.
 

Germà Gordó, aquest dimecres al vespre Foto: Pep Martí


Pascal i Bonvehí rebutgen l'acord amb Gordó

Segons ha pogut saber NacióDigital, la candidatura de Marta Pascal i David Bonvehí ha rebutjat diversos oferiments d’acord i integració de Nova Convergència, liderada per Germà Gordó.
 
En l’entorn de Gordó, l’actitud de Pascal i Bonvehí ha sobtat. Sobretot perquè l’exconseller de Justícia ha proposat fins i tot no formar part de la candidatura si el seu nom no generava consens. Entre els noms que nodrien la llista de Gordó hi havia Jordi Miró, director general d’Atenció a la Infància i Comunitat Educativa; Marta Canales, líder de CDC a la Franja; l’exdirigent de la JNC Oriol Martín i Jordi Vera, de la Catalunya Nord; perfils municipalistes com l’alcaldessa d’Aitona (Segrià), Rosa Pujol; Miquel Samper, tinent d’alcalde de Terrassa, i figures de la societat civil, com Carme Borbonès, presidenta de Càritas.

Santi Vila i Mercè Conesa, rivals per presidir el consell nacional

Sense Germà Gordó lluitant per ser coordinador general, la principal lluita a les eleccions internes del 22 i 23 de juliol la protagonitzaran Santi Vila i Mercè Conesa. El conseller de Cultura i la presidenta de la Diputació de Barcelona rivalitzaran per presidir el consell nacional del nou Partit Demòcrata Català. El tàndem format per Artur Mas i Neus Munté, per la seva banda, és l'únic que opta a ser president i vicepresidenta de la formació, dos càrrecs no executius.