Homs demana a Sánchez que prengui la iniciativa per formar govern

Sobre el referèndum, el dirigent sobiranista ha dit que exigeix que es formi una comissió per estudiar-ho, tal com van dir durant la campanya | "És al·lucinant que Rajoy s’hagi segut a la taula amb nosaltres i amb ERC per la investidura, i que Sánchez no ho faci"

Francesc Homs, aquest dimecres
Francesc Homs, aquest dimecres | PDC
13 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:31h
El portaveu de la nova Convergència al Congrés, Francesc Homs, ha fet una crida al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, perquè prengui la iniciativa i configuri una nova aritmètica, que és complicada però factible, segons ell. Homs ha assegurat que ahir, en la trobada amb Mariano Rajoy, li va traslladar el rebuig dels diputats del PDC a la seva investidura. “L’únic que Rajoy ha aconseguit és l’abstenció de Ciutadans”, un panorama que no permet que el líder del Partit Popular pugui formar un govern.

Homs ha donat per inviable la investidura de Rajoy. “Veig que ningú es belluga i hi ha aires de terceres eleccions”, ha dit. Davant d’això, però, “crec que s’ha d’intentar fer una alternativa que no es va voler fer fa uns mesos”. Homs ha criticat l’actitud de Pedro Sánchez, que sembla “resignat a ser oposició”. Ha afegit que creu que Sánchez podria aconseguir la majoria necessària.  

El dirigent sobiranista ha afirmat que veu la cúpula socialista “dins del cau” i molt tancat en ell mateix. “Si el PSOE no vol votar Rajoy i tampoc vol terceres eleccions, alguna cosa s’haurà de fer”. Homs ha dit que en cas que aquesta majoria liderada per Sánchez s’intenti, “em comprometo a parlar-ne i mostrar disposició”. Ha recordat que amb motiu de les eleccions, ja va presentar un seguit de propostes per donar suport a una investidura. Francesc Homs ha subratllat que “continua havent més vots a favor que Rajoy no continuï a La Moncloa que a favor que sí”.

Sobre el referèndum a Catalunya, que ha qualificat d'"essencial", ha dit que és evident que d'aquest tema se n'ha de parlar. Ha recordat que "el que vam exigir en campanya és una comissió per estudiar el referèndum. Pot garantir el senyor Sánchez fer aquesta comissió?". Alhora, s'ha fet fort en favor del full de ruta a Catalunya.

Homs ha afirmat que s'ha fet una lectura postelectoral molt entusiasta per part del PP, però que després de les nits electorals vénen les imatges de la realitat. El portaveu del PDC al Congrés ha dit que "és al·lucinant que el senyor Rajoy s’hagi segut a la taula amb nosaltres i amb ERC per tractar de la investidura, i que el senyor Sánchez no ho faci". Per afegir que “l’opció que Sánchez encapçali una majoria és molt difícil, però les altres són impossibles”.