Jordi Turull renuncia a liderar el nou Partit Demòcrata Català

L'actual portaveu de Junts pel Sí al Parlament no optarà a ser coordinador general de la formació, el principal càrrec executiu de la direcció | Just després de la seva renúncia, s'ha postulat el tàndem Marta Pascal i David Bonvehí

Jordi Turull, aquest dimarts al Parlament
Jordi Turull, aquest dimarts al Parlament | ACN
12 de juliol del 2016
Actualitzat a la 13:55h
Jordi Turull ha renunciat a liderar el nou Partit Demòcrata Català. L'actual portaveu parlamentari de Junts pel Sí, segons ha anunciat aquest dimarts al migdia, no optarà al càrrec de coordinador general de la formació hereva de CDC, el principal càrrec executiu de la formació.

Turull ha explicat que el desencadenant de la seva decisió és una reflexió personal feta els darrers dies. Ha afirmat que “el congrés ha anat molt bé i el nou partit necessita començar a caminar fort i des de la generositat. Aquesta és la millor contribució que puc fer”. Ha agraït el suport que li han expressat molts militants i dirigents del partit, però que “jo sempre he preferit el fer que el ser”.

El portaveu de Junts pel Sí ha assegurat que “ningú m’ha demanat res” i ha manifestat la seva lleialtat a Carles Puigdemont i Artur Mas. Ha definit com a “vella política” el joc de pactes entre grups per repartir càrrecs, tot dient que “en el congrés el que vam veure va ser gent decidint per ella mateixa”. A la pregunta de si ha parlat amb sectors diversos, ha contestat molt enèrgicament: “Jo no parlo amb sectors. Això també és vella política, però de la més antiga. Jo parlo amb la gent”.

Sobre com ha de ser la nova direcció, hi ha entrat molt poc, però sí que ha incidit en la necessitat que sigui “operativa” per afegir que “si és amb consens, millor, però sobretot que sigui operativa”. Ha dit que en aquest debat intern, “mai he parlat malament de ningú ni he fet coses per anar contra aquest o l’altre”.

El tàndem Marta Pascal i David Bonvehí es postula

Marta Pascal i David Bonvehí s'han postulat per liderar la nova direcció del PDC just després que Jordi Turull anunciés la seva renúncia. Ho han fet mitjançant una piulada igual i al mateix temps: "Hem decidit fer tàndem per liderar la nova direcció executiva del Partit Demòcrata Català".