Barcelona llança una campanya contra el «top manta» dirigida a turistes i manters

Els compradors s'exposen a sancions de 500 euros si adquireixen productes als manters | L'Ajuntament també informarà els venedors ambulants i els recordarà les alternatives

Redacció
11 de juliol del 2016
Actualitzat el 12 de juliol a les 10:01h

Campanya de Barcelona contra la venda ambulant irregular. Foto: Ajuntament de Barcelona


L'Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa aquest dilluns una campanya de comunicació per dissuadir els compradors d'adquirir productes del "top manta" i fomentar el consum responsable. També s'informarà els manters que realitzen una activitat no permesa, i se'ls recordarà els recursos municipals per garantir els seus drets bàsics i la informació sobre el circuit que han de seguir per acollir-se a les iniciatives socials municipals. El consistori ofereix ara als manters 40 plans d'ocupació perquè deixin l'activitat.

Segons ha informat l'Ajuntament, els missatges principals de la campanya van dirigits tant als turistes i visitants, com als venedors ambulants no autoritzats i als comerciants, i busca deixar clar que el "top manta" és "il·legal a la ciutat, fomentant el consum responsable i promocionant el comerç de la ciutat", ha destacat el consistori.

Informadors municipals distribuiran fulletons als visitants a la zona del monument a Colom, amb els quals se'ls recorda que la compra de productes del "top manta" no està permesa i que pot comportar sancions de fins a 500 euros.

Fins al setembre es col·locaran també banderoles a la zona del front marítim —passeig Borbó, passeig Colom, avinguda Drassanes i la Ronda Litoral-, on es recorda que està prohibida aquesta activitat. Els comerços de les zones més afectades també disposaran de cartells que podran col·locar a les botigues.

Més dispositius policials i reunió interadministrativa del síndic

La campanya forma part del pla municipal contra la venda ambulant irregular, que inclou intensificar els dispositius i la coordinació entre els cossos policials per evitar aquesta activitat i intentar evitar el fenomen en origen, des de les xarxes i magatzems de distribució, com ja es va fer la setmana passada.

A més, aquest dimarts se celebrarà la reunió per coordinar mesures que serveixin per frenar el "top manta", que ha convocat el síndic de Greuges, Rafael Ribó. A la trobada, hi participaran representants de totes les administracions competents afectades, segons la Sindicatura, entre els quals l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.
 

Campanya municipal contra el "top manta", també en anglès. Foto: Ajuntament de Barcelona

Arxivat a