La Fiscalia de Barcelona s'inhibeix de la denúncia d'ERC pel cas Antifrau

Sergi Sabrià, portaveu d’Esquerra, diu que si cal recorreran a Estrasburg | Sobre la nova CDC, considera positiu que l'independentisme disposi també de formacions de dreta

11 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:39h

Sergi Sabrià, portaveu d'ERC.  Foto: ACN


Sergi Sabrià, portaveu nacional d’ERC, ha qualificat de greu que la Fiscalia de Barcelona s’hagi inhibit de la denúncia presentada per Esquerra Republicana contra el ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, i l’exdirector de l’Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, per l’escàndol de les gravacions. La Fiscalia ha traslladat el cas a la Fiscalia del Tribunal Suprem. Sabrià ha lamentat que no s’hagin pres mesures cautelars per preservar la documentació del cas i ha assegurat que els eu partit pensa arribar fins a les darreres instàncies en aquest escàndol, i si cal recorreran al Tribunal d’Estrasburg.

Sabrià tampoc ha descartat que, a banda de la demanda interposada, Esquerra presenti també una querella per aquest cas, el que és una via diferent i obligaria a pronunciar-se al jutge. De moment, “esperem que el Suprem faci la seva feina”, ha dit.

Sobre el congrés fundacional de la nova Convergència, el portaveu d’ERC no ha volgut entrar a valorar-lo, com també ha evitat pronunciar-se sobre la polèmica sorgida amb Demòcrates pel nom de la formació. Sí que ha saludat positivament que “l’independentisme disposi de formacions polítiques que ocupin tot el ventall ideològic”, subratllant que Esquerra ocupa des de posicions properes al centre fins a les nítidament esquerranes, i el nou partit se situa “entre el centredreta i la dreta”.  

Sobre el republicanisme explicitat pel PDC, Sabrià ha posat en valor la tradició republicana del seu partit i ha afirmat que “la nova Convergència es posiciona per contraposició a la monarquia espanyola, però ERC va més enllà perquè propugna els valors republicans del progrés i el bé comú. Són punts de partida diferents”.