Generació Llibertat, Rcat i Llibergència ultimen una candidatura a la direcció de la «nova CDC»

Mantenen contacte amb Sinapsi, el sector socialdemòcrata de Josep Rull | Si s’aprova una esmena sobre incompatibilitats, Munté i Turull haurien de triar entre càrrec de partit i institucional

Artur Mas, aquest divendres
Artur Mas, aquest divendres | Adrià Costa
08 de juliol del 2016
Actualitzat a les 20:47h
Els tres sectors que aposten per una renovació més profunda de la nova formació que ha de succeir Convergència –Generació Llibertat, Reagrupament i Llibergència- han continuat amb els seus contactes les darreres hores i a partir de dilluns s’ultimarà una candidatura alternativa a la que presentarà Artur Mas, segons fonts renovadores. Els tres grups tenen molt avançats també els contactes amb Sinapsi, el sector socialdemòcrata que lidera el conseller Josep Rull.
 
Hi ha inquietud entre un sector important dels congressistes. “La roda de premsa de Mas va despertar els renovadors”, explica un congressista a NacióDigital. La proposta del president d’un “ticket” amb una vicepresidència que no estava previst ni tan sols en el document oficial sobre model de direcció va incomodar els diferents sectors crítics amb Còrsega.
 
La sensació que s’ha instal·lat entre els quadres convergents més favorables a una renovació profunda del nou partit és que Mas pensa en una direcció “controlada” en la qual Neus Munté i Jordi Turull tindrien una posició important. En el debat sobre model organitzatiu, els renovadors es faran forts en el tema de les incompatibilitats, on veuen un aspecte cabdal per assegurar unes noves maneres de fer política.

Una esmena dels crítics planteja separar clarament càrrec de partit i institucional. Entre els renovadors no es veu bé que si Turull i Neus Munté tenen lloc en el nucli dur de la nova direcció, puguin romandre en els seus càrrecs institucionals, el de diputat i portaveu de Junts pel Sí, i la conselleria de la Presidència, respectivament.