​Barcelona obre un web per consultar si un pis turístic és legal

Permet informar el consistori si es detecta un apartament turístic il·legal | El web està disponible en català, castellà, anglès, francès i alemany

Una parella de turistes consulta un mapa de Barcelona
Una parella de turistes consulta un mapa de Barcelona | Adrià Costa
Redacció
06 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:21h
L'Ajuntament de Barcelona ha obert un lloc web (barcelona.cat/habitatgesturistics) que permet consultar si un habitatge d'ús turístic (HUT) és legal perquè té llicència, i, si no ho és, ofereix la possibilitat d'omplir un formulari per informar el consistori. Es dirigeix tant a residents com a turistes i està disponible en català, castellà, anglès, francès i alemany, ha informat aquest dimecres l'Ajuntament en un comunicat.

També inclou un enllaç perquè els residents a Barcelona enviïn la seva queixa si creuen que al seu edifici hi ha un pis turístic sense llicència; un vídeo en català i castellà que resumeix el procediment administratiu per clausurar un HUT il·legal, i una guia sobre què ha de complir un pis turístic per ser legal. Forma part del pla de xoc municipal per intensificar la lluita contra l'oferta submergida de pisos turístics i "garantir-ne" la convivència, el dret a l'habitatge i un model urbà sostenible.
Arxivat a