​Nova sanció de la Guàrdia Urbana per dur el «CAT» a la matrícula

“Em van seguir des dalt de tot de Via Laietana fins el carrer de Pelai”, explica l'home sancionat

Redacció
05 de juliol del 2016
Actualitzat a les 16:58h
La Guàrdia Urbana ha multa de nou a Barcelona un home per dur el "CAT" a la matrícula. No és la primera vegada que succeeix a la ciutat. Fa tot just un mes, el diputat d’ERC al Congrés, Joan Capdevila, va alertar d'una sanció similar. Al novembre de l’any passat, l’excandidat de CDC al Senat i periodista, Miquel Calçada, també va ser multat pel mateix motiu al carrer de Balmes.
 
En Pere Castells, un jubilat veí de Manlleu, feia cinc anys que duia el CAT a la matrícula i mai no l’havien multat per aquest motiu. Ara haurà de pagar 200 euros, o 100 euros si ho fa dins del període de preu reduït. Castells assegura que el cotxe de la Guàrdia Urbana el va seguir “des dalt de tot de Via Laietana fins el carrer de Pelai”, on el van aturar. Habitualment són els Mossos d’Esquadra els que sancionen aquesta mena d’infraccions.
 

Multa per dur el CAT a la matrícula. Foto: Pere Castells


Quan la Guàrdia Urbana o algun altre cos policial deté un cotxe amb el CAT a la matrícula, sanciona el conductor per infringir l’article 49 de l’apartat 1 del Reglament General de Vehicles, que indica que “les plaques de matrícula han de correspondre a tipus homologats, conservar el seu poder retroreflectant i ser visibles i llegibles”. Tanmateix, són diverses les entitats catalanistes que insten a dur el "CAT" a la matrícula com a reivindicació sobiranista.  
Arxivat a