Joaquim Forn, a les primàries per ser alcaldable de CDC a Barcelona

"Quan es decideixi el com i el quan, faré el pas", afirma el portaveu de CiU a l'Ajuntament | Trias ja l'havia presentat al gener com a probable successor

Xavier Trias i Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu.
Xavier Trias i Joaquim Forn, en una imatge d'arxiu. | CiU
Redacció
05 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:53h
El portaveu de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Joaquim Forn, ha afirmat aquest dimarts que vol presentar-se a les primàries per escollir alcaldable de CDC a la capital catalana. "En aquests moments, la nostra tasca d'oposició és presentar-nos com a alternativa. Quan es decideixi el com i el quan, faré el pas", ha afirmat, segons ha informat CiU.

Tot i això, Forn ha dit que no té "cap pressa" i que seguirà treballant des de l'oposició. Ho ha dit a la seva intervenció al Fórum Europa Tribuna Catalunya, on l'ha presentat l'exalcalde i líder municipal de CiU, Xavier Trias, el qual el gener ja va referir-se a Forn com a probable successor en una conferència. A principis de juny, Forn ja es va encarregar de la conferència de balanç de CiU del primer any de mandat del govern Colau.

Forn ha exposat algunes propostes per ser "l'alternativa" a l'alcaldessa, Ada Colau. Una d'elles, establir en aquest mandat el "salari mínim de ciutat, emplaçant les empreses a aplicar-lo voluntàriament dins les seves retribucions laborals". S'ha mostrat disposat a gravar una nova taxa als creueristes que fan parada a la ciutat, una opció que el govern Colau estudia. "No ens hem de tancar a aquest debat, hi estem fent voltes", ha assegurat.

A més, s'ha referit als manters, en el mateix dia en el qual Colau i el síndic de Greuges, Rafael Ribó, han retret a l'Estat la seva manca d'implicació contra el "top manta". Forn, s'ha mostrat "absolutament d'acord" en establir "un pacte de ciutat" per solucionar la problemàtica dels manters. El convergent també ha criticat a Colau per preocupar-se més "de les coses que passen a l'altra banda del món" que dels usuaris de Vueling.
Arxivat a