Reagrupament aporta mil associats a la nova Convergència

Ignasi Planas diu que reconsideraran la seva posició si no es produeix una renovació total de CDC | El líder de Rcat aspira a la secretaria general

Ignasi Planas, líder de Reagrupament
Ignasi Planas, líder de Reagrupament | ACN
05 de juliol del 2016
Actualitzat a les 14:06h
Reagrupament (Rcat) també vol dir la seva i ser escoltat en el procés de refundació de CDC. El president de l’entitat, Ignasi Planas, ha lliurat aquest dimarts la inscripció d’un miler d’associats al congrés de fundació de la nova CDC. Ho ha fet a la seu de Convergència, al carrer de Còrsega, on ha explicat que “no som un miler de persones que ens fem de CDC, sinó que ens afegim a un projecte polític nou al qual exigim una renovació profunda”. Planas ha subratllat que volen contribuir a culminar el procés cap a la independència i reforçar les maneres de fer política.

Alhora, el màxim dirigent de Reagrupament ha volgut deixar clar que si el procés congressual no suposés una aposta per una àmplia renovació democràtica o no fos prou clar en la unilateralitat en el camí cap a la independència, reconsiderarien la seva posició.

Planas ha confirmat la seva candidatura a la secretaria general de la nova formació, “ja que la presidència en mans d’Artur Mas és indiscutible”. Sobre la possibilitat que Marta Pascal fos la nova secretària general, Planas s’ha limitat a dir que valora molt la personalitat de l’actual portaveu de CDC. Però ha afegit que, amb els noms que comencen a circular, estaríem davant una “renovació relativa”.