​Barcelona prohibeix aquest estiu els «segways» al front marítim

Es tracta d'una mesura provisional mentre no s'aprova la seva ordenació | La iniciativa anirà acompanyada d'una campanya informativa

Segways al passeig Marítim de Barcelona
Segways al passeig Marítim de Barcelona | barcelonasunsegway.es
Redacció
05 de juliol del 2016
Actualitzat a les 12:29h
L'Ajuntament de Barcelona ha prohibit aquest estiu els segways al front marítim —entre l'hotel Vela i el Port Olímpic- per descongestionar l'espai i evitar una pressió excessiva sobre els veïns d'aquesta zona de la ciutat, ha informat aquest dimarts el consistori. Es tracta d'una mesura provisional mentre no arriba l'ordenació sobre els vehicles de mobilitat personal (VMP) i els cicles de més de dues rodes a la ciutat, com els patinets elèctrics, segways, trixis i bicicletes amb remolc incorporat per transportar mercaderies, com les cargobikes.

L'ordenació es farà a través de la modificació de l'Ordenança de circulació de vianants i vehicles, un procés ja ha iniciat però que el consistori ha reconegut que és "llarg". Mentre no arriba, es modificaran els permisos de circulació dels segways perquè no puguin desplaçar-se pel front marítim. Aquests permisos s'han de renovar entre aquesta setmana i la que ve, i s'eliminarà la llicència per circular per punts com el passeig Marítim durant l'estiu. També necessiten permís els trixis, però ja tenien vetat el front marítim, segons fonts municipals.

També s'incrementarà la pressió sobre els vehicles de mobilitat personal que no estiguin homologats, amb especial atenció als patinets, ja que, en els treballs previs per abordar l'ordenació d'aquests vehicles, s'ha constatat que la majoria de patinets no estan homologats. La mesura que prohibeix els segways al front marítim s'acompanyarà d'una campanya informativa sobre les condicions de circulació d'aquests vehicles, els recorreguts que poden seguir i el règim sancionador de la normativa actual.
Arxivat a