​Les borratxeres i la prostitució al carrer exasperen la Vila Olímpica

Els veïns del carrer Moscou han vist créixer l'incivisme des de fa quatre anys | Fa un mes que van recórrer a la síndica i l'Ajuntament emprèn les primeres mesures

Un jove mig despullat en un parc de la Vila Olímpica
Un jove mig despullat en un parc de la Vila Olímpica | Cedida veïns de la Vila Olímpica
Redacció
04 de juliol del 2016
Actualitzat a les 19:16h
Els veïns de la zona entre els carrers Moscou i Ramon Trias Fargas de la Vila Olímpica de Barcelona conviuen amb prostitució al carrer, borratxeres, baralles, orins i excrements al carrer, ha publicat aquest dilluns El Periódico. El president de l'Associació de Veïns de la Vila Olímpic, Jordi Giró, ha explicat a NacióDigital que és una problemàtica de fa anys, però que ha anat en augment des de fa uns quatre. "Sembla que estan al paradís, que no estan a Barcelona. És arribar i es pensen que poden fer de tot", ha criticat.

La zona està al costat de la sortida de l'estació de Ciutadella-Vila Olímpica de la Línia 4 del metro. Serveix de porta d'entrada a barcelonins i turistes que van als locals d'oci del Port Olímpic i del front marítim, entre l'Hotel Arts i l'Hospital del Mar, de manera que la problemàtica es produeix especialment de dijous a diumenge. Cansats d'haver-ho de suportar, els veïns han lliurat una queixa al síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i una altra a la síndica de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, amb el suport de 69 firmes.
 

«Botellot» a la Vila Olímpica. Foto: Cedida veïns de la Vila Olímpica


Les queixes anaven acompanyades de com a mínim una desena de fotografies que han tirat els mateixos veïns. En el cas de la síndica, Vilà la va rebre l'1 de juny i l'endemà mateix va demanar informació a l'Ajuntament, però el consistori encara no li ha facilitat, segons fonts de la Sindicatura. El que sí que ha fet l'Ajuntament és aplicar les primeres mesures per pal·liar la situació.

Fonts municipals han subratllat que l'Ajuntament ja s'ha posat en marxa, i s'instal·larà una pilona per impedir l'accés de vehicles, excepte els dels veïns. Les altres actuacions municipals consisteixen a canviar l'enllumenat, ja que s'ha constatat que no era adequat en alguns llocs, i el reforç de la neteja, amb el reg del carrer de matinada. La Guàrdia Urbana sap que és un lloc "delicat", han afegit les citades fonts, per la qual cosa s'ha augmentat el patrullatge a peu dels agents.

Giró ha celebrat que l'Ajuntament ha començat a reaccionar, però creu que "no hi ha una solució màgica" i que no arribarà fins a mitjà o llarg termini. Al carrer Moscou hi ha un aparcament que genera un cul de sac on es poden veure les activitats incíviques, per la qual cosa una de les peticions veïnals és que es restringeixi el trànsit i s'elimini l'aparcament. L'altra, que es construeixi una altra entrada a l'estació perquè no tothom surti per allà mateix, i que a més estigui adaptada per discapacitats.
 

«Botellot» a la Vila Olímpica. Foto: Cedida veïns de la Vila Olímpica


Crítiques d'ERC, C's i PP per l'incivisme

En relació a l'incivisme de la Vila Olímpica, el líder d'ERC a l'Ajuntament, Alfred Bosch, ha ressaltat que "Barcelona té un greu problema amb l'incivisme que no es manifesta només en aquest punt, però el Port Olímpic n'és un cas extrem". Bosch ha defensat que, ara que s'apropa el final de la concessió al Port Olímpic –s'esgota el 2020-, "cal modificar el model cap a un espai vinculat a l'oci familiar i amb horaris diürns". Alberto Fernández Díaz (PP) ha retret que l'incivisme està disparat, i ha afegit: "Barcelona se li escapa de les mans a Colau". Per Marilén Barceló (C's), "l'incivisme a la Vil·la Olímpica és un vergonyós exemple de la deixadesa del govern Colau".
 

Excrements en un portal d'una finca del carrer Moscou. Foto: Cedida veïns de la Vila Olímpica

Arxivat a