​Aparcar al carrer a Barcelona deixarà de ser gratis a l'agost

Només quedaran exempts els residents, que a l'agost mantindran la gratuïtat de les places de zona verda

Un cotxe estacionat a l'àrea verda d'aparcament de Barcelona
Un cotxe estacionat a l'àrea verda d'aparcament de Barcelona | ACN
Redacció
01 de juliol del 2016
Actualitzat a les 18:12h
L'àrea verda i blava d'aparcament de Barcelona deixaran de ser gratis a l'agost, tot i que la mesura no afectarà els residents, els quals seguiran exempts de pagament a les places verdes preferents i a les places exclusives. Segons l'Ajuntament, la mesura forma part de la voluntat de promocionar l'ús del transport públic i els desplaçaments a peu i en bicicleta també a l'agost, ha informat en un comunicat.

Així, a partir d'aquest estiu no hi haurà diferenciació en la política de l'àrea verda, que passarà a regir-se per les mateixes condicions tarifàries que la resta de l'any. Durant l'agost, les 39.593 places d'estacionament de zona verda passaran a ser de pagament (excepte pels residents) i també ho seran la totalitat de les 9.787 places de zona blava (fins ara ja ho eren el 28,7% de les places d'aquesta modalitat d'aparcament).

El consistori ha explicat que la gratuïtat incentivava l'ús del cotxe a l'agost, especialment per part de turistes, i "generava una major dificultat als residents per aparcar a prop del seu habitatge". Ha concretat que la mesura permetrà que les 89.753 persones que fan ús efectiu de l'àrea de residents durant l'any puguin seguir fent-ho durant l'agost "amb les mateixes condicions que la resta de mesos, evitant trobar-se les places ocupades", ha afegit.

A més, el consistori defensa que cal tenir present que la gratuïtat a l'agost feia que els cotxes quedessin aparcats al carrer per períodes de temps més prolongats. L'Ajuntament ha argumentat que la mesura segueix la mateixa línia que ja s'aplica a altres ciutats com París o Londres. Els ingressos derivats d'aquest canvi serviran per actuacions dirigides a promoure la mobilitat sostenible i segura a la ciutat, tot i que no les ha concretat.
Arxivat a